nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Mor en accident la redactora en cap del Diari, Magdalena Soler

Un tràgic sinistre a l'autopista acabà amb la vida de la periodista a 38 anys d'edat

89970
Magdalena Soler va començar a treballar en el Grup Serra l'any 1990.

Magdalena Soler Catalán, redactora en cap de Diari de Balears, morí ahir en accident de trànsit a 38 anys. Un camió travessà la mitjana de l'autopista de Llucmajor, n'envaí el carril contrari i aixafà el vehicle on viatjava com a ocupant la periodista, que morí pràcticament a l'acte. L'accident es produí a les set i quart del dematí a l'altura del restaurant Sa Farinera. El vehicle de la víctima, que conduïa el seu company, Francisco Nieto Vidal, de 40 anys, circulava en direcció a Palma quan de manera inesperada es trobà amb un camió que havia travessat la mitjana. El vehicle pesant era conduït per un jove búlgar de 22 anys, que no pogué evitar l'impacte. Quan els equips d'auxili hi arribaren, Magdalena ja era morta i el conductor estava en estat greu, però fora de perill. El camioner sofrí lesions severes. Una furgoneta també es va veure implicada en l'accident, si bé el seu conductor en sortí il·lès.

Magdalena estava plena de vida i il·lusió amb la seva feina i amb el seu futur quan li arribà la mort de manera tan tràgica. A més, havia comentat a les seves amigues íntimes que tenia previst realitzar aviat un altre viatge a Egipte, un país que la meravellà quan el visità fa uns anys. Nascuda a Llucmajor el 21 de febrer de 1969, Magdalena Soler Catalán estudià Filologia Hispànica a la Universitat de les Illes Balears. Començà a fer feina al Grup Serra l'any 1990 com a correctora de textos, en el que era l'antic diari Baleares, sota la direcció de Marisa Gallardo. Tot just entrar a la Redacció, Magdalena se sentí molt atreta per la professió periodística, un fet que la dugué a evolucionar professionalment i a ocupar diferents càrrecs de responsabilitat en el si del diari. La seva primera tasca pròpiament periodística va ser a la secció de Teletips, com a redactora responsable de l'actualitat informativa de Nacional i Internacional.

Madgalena Soler visqué l'any 1996 amb molta d'il·lusió tot el procés de reconversió de l'antic diari en el que ara és Diari de Balears. En aquests moments era un dels membres més antics de l'equip de redacció del diari escrit en llengua catalana, juntament amb Miquel Serra, Joan Riera, Francisca Barceló, Pep Verger, Lina Sastre, Xisco Bisquerra, Pere Bota i Teresa Ayuga.

Actualment, com a redactora en cap, s'encarregava de coordinar les seccions d'Estat i Món, i de supervisar Crònica Negra, Part Forana i Tancament. Així mateix, era la responsable de l'Anuari que cada 31 de desembre recull les notícies més importants dels 365 dies anteriors. Igualment, desenvolupà tasques de coordinació en la secció de Local. La tràgica desaparició de Magdalena Soler provocà ahir una allau de reaccions. A mesura que avançava el matí i s'anava escampant la notícia, foren molts els amics i elscompanys que havien treballat amb ella que telefonaren o anaren a les instal·lacions del Palau de la Premsa per expressar el seu condol al director del diari, Miquel Serra, i a tot l'equip.

Margalida Tous, avui directora general de Política Lingüística; Antoni Martorell, director general d'IB3; Nekane Domblás, Aina Vives, David Nadal, Paquita Jiménez, Jaume Mora, Sandra Martínez, Felip Oliva, Xavi Ribas, Marisa Gallardo, Joan C. Palos, Antoni Gomis, Cati Roig, Joana Matas, Tomeu Garcias, Carme Castells i un llarg etcètera de companys que l'havien coneguda, en lamentaren la pèrdua. Les mostres de condol arribaren també des del mitjans de comunicació, com de la Redacció d'Ultima Hora; de Xavier Bonet, director de Cope Mallorca; Armand Pomar, de Ràdio Nacional d'Espanya; Mercè Luz, directora de l'agència Efe; Tomàs Bordoy, subdirector d'El Mundo; José E. Iglesias, director de Diario de Mallorca; Luis M. Belda, cap de Servimedia; Cadena Ser, IB3 i TVM.

El president del Govern, Francesc Antich; la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol; i la batlessa de Palma, Aina Calvo, també ens feren arribar el seu suport i el condol per a la família. La batlessa, en acabar el ple d'ahir, va tenir unes paraules de record per a la periodista en nom de tota la Corporació. També lamentaren la pèrdua Biel Barceló, secretari general del PSM i portaveu del Bloc; Joan Lladó, president d'ERC a les Balears i conseller d'Interior del Consell de Mallorca; Antoni Alorda, diputat del PSM; Rosa Estaràs, presidenta del PP balear en nom de tot el partit; Miquel Nadal, portaveu d'Unió Mallorquina a Palma; Catalina Julve, consellera del Consell; Tomeu Martí, vicepresident de l'Obra Cultural Balear; Llorenç Bravo, responsable d'UGT; Andreu Manresa, en nom del Sindicat de Periodistes, i també el Gabinet de Premsa del Parlament balear. El vetlatori de Magdalena Soler tindrà lloc avui, entre les 16.00 i les 19.00 hores al cementeri de Llucmajor, i el funeral se celebrarà demà dimecres, a les 20.00 hores, a l'església parroquial de Sant Miquel de la seva ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.