algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

El nou centre de salut de Can Picafort arrenca sense els serveis d'un PAC

La Conselleria de Salut reforçarà la plantilla i l'horari durant els mesos d'estiu

La nova Unitat Bàsica de Salut de Can Picafort va començar a funcionar ahir amb 13 consultes i sis professionals més respecte a l'anterior, encara que amb un horari idèntic de l'anterior centre de salut, de les vuit del matí a les nou de la nit, de manera que no ofereix els serveis de Punt d'Atenció Continuada (PAC), malgrat les peticions i iniciatives realitzades des del Consistori. Tanmateix, la màxima novetat és que el nou centre disposarà d'un PAC mòbil durant els caps de setmana i dies festius de la temporada estival, per tal de poder atendre les urgències del centre i les hospitalàries.

Per la seva part, el batle de Santa Margalida, Martí Torres, va explicar que «el fet de no tenir el servei de PAC ha comportat una decepció per als ciutadans de Santa Margalida, encara que amb el nou centre sí que es millorarà l'atenció als ciutadans». Torres va afegir que «encara que des de la Conselleria de Salut s'han compromès a anar millorant el servei de manera progressiva, la idea inicial encara no la tenim». El nou centre ocupa una superfície de mil metres quadrats i ha suposat una inversió de més de 2, 5 milions d'euros i a partir d'ara donarà servei a una població de més de vuit mil persones que viuen a l'esmentada zona costanera del nord de l'Illa.

La construcció del PAC de Can Picafort ha centrat el debat sanitari en el municipi de Santa Margalida des de fa pràcticament una dècada, des que el 2001 la llavors consellera Aina Salom es comprometés a posar en marxa el nou servei de PAC en el municipi. L'edifici no va començar a construir-se fins a finals de la passada legislatura, pel retard de l'equip municipal a l'hora d'elegir els terrenys, però la màxima sorpresa per a tots va ser a començaments del mes de novembre quan des de la Conselleria de Salut van anunciar que el nou centre de Can Picafort no atendria les urgències durant les 24 hores i dies festius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.