nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Foguerons, tallades i ball recobren la revetla en honor a Santa Catalina

Centenars de campaners s'acostaren fins a la Sala per brufar la festa

J. SOCIES. Campos.

Molts de campaners s'acostaren dissabte a vespre a la plaça per celebrar l'antiga tradició de la revetla de Santa Catalina i que feia uns anys que havia quedat en l'oblit entre els campaners per motius diversos.

Ara, l'Ajuntament de Campos va voler donar-li un nou impuls i cert és que el poble va respondre ja que molts veïns s'acostaren a la plaça de l'Ajuntament amb les seves senalletes, plenes de tallades, botifarrons, llangonisses i alguna botella de vi, tot i que l'Ajuntament va oferir vi i aigua.

Aquells que no van optar pel pa taleca podien adquirir, per tres euros, un plat amb botifarró, llangonissa, panxeta i llom. Les torradores no s'aturaren de gairebé tota la nit. Al final del vespre, el grup Música Nostra va posar les notes a la nit amb una ballada que s'allargà fins que el cos va aguantar.

El batle de Campos, Guillem Ginard es mostrava molt satisfet de l'acollida que va tenir la primera edició de la recuperació d'aquesta antiga festa que estava molt arrelada dins Campos i fa alguns anys havia perdut una mica. Ginard quan gairebé encara no s'havia encès el fogueró ja pensava amb l'any que ve, «el que volem és recuperar l'esperit d'antany on tots els veïns participaven amb el seu fogueró, i cada associació o entitat o simplement grups de veïns feien la seva foguera.Cal pensar que Santa Catalina sempre ha tingut més força que Sant Antoni a Campos».

Així doncs, Guillem Ginard llençava l'envit amb vistes a l'any que ve per tornar a fer de la revetla de Santa Catalina, una festa amb majúscules per a Campos i tots els campaners, així, després de l'èxit d'aquest dissabte passat, l'Ajuntament ja espera amb il·lusió la festa de Santa Catalina de l'any que ve.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.