nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Madrid estudia adaptar el projecte dels nous jutjats al solar del carrer Pilar

El pla inicial, previst dins 7.000 m2, s'està modificant per adaptar-lo dins 4.600

76572
Bernat Amer, Antoni Pastor i Llorenç Bosch informaren dels darrers moviments del tema dels jutjats.


El Ministeri de Justícia està mirant d'adaptar el projecte dels nous jutjats de Manacor (pensat per ser construït sobre una superfície de 7.000 metres quadrats) a un solar municipal de 4.600 metres quadrats que s'ubica al carrer del Pilar. En principi, Madrid hauria vist amb bon ull la proposta formulada per l'Ajuntament de Manacor per cedir-li l'espai esmentat. La Sala no disposa en propietat de cap terreny d'una superfície aproximada als 7.000 metres quadrats estimats per executar el projecte.

El delegat d'Urbanisme, Bernat Amer, ha informat que el Ministeri de Justícia fa esforços per adaptar el projecte actual al carrer Pilar de la ciutat, i que també estudia seriosament si accepta que mentre durin les obres de construcció es traslladin les actuals dependències judicials de manera provisional a un altre edifici.

La proposta que féu la Sala al Ministeri de Justícia incloïa que, en vista de l'estat precari en què es troben els jutjats de Manacor, mentre es construïen els nous les dependències actuals es traslladassin a l'edifici municipal de Can Bauçà. Amer ja manifestà en el seu moment que a la Sala la interessava aquesta possibilitat, ja que en cas de traslladar-se a Can Baula, el Ministeri de Justícia s'hauria de fer càrrec de la reforma de l'immoble.

Amb tot, el batle, Antoni Pastor (PP), també ha aprofitat per defensar la polèmica compra de l'edifici de Can Bauçà, un edifici de vuit plantes fora d'ordenació que costà a les arques públiques 900.000 euros. La intenció era traslladar-hi les oficines municipals. Però el retard de la seva reforma té l'inici en el fet que la Sala hagi ofert l'edifici a Madrid per reformar-lo i destinar-lo a seu provisional dels jutjats.

Tant Pastor com Amer defensaren que la Sala vol col·laborar al màxim amb el Ministeri de Justícia amb l'objectiu de millorar el servei que es presta als ciutadans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.