nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Nájera assegura que doblarà el cos de tècnics en salut laboral

Els sindicats CCOO i UGT dubten de les paraules de la consellera

La consellera de Treball i Formació del Govern, Margarita Nájera, assegurà ahir que el projecte de Pla de xoc contra la sinistralitat laboral recull la voluntat del Govern de doblar el nombre de tècnics en salut laboral. La consellera Nájera es mostrà ahir també molt convençuda que la setmana vinent el pla serà oficialment presentat als sindicats CCOO i UGT i a la patronal CAEB.

Tant la intenció d'augmentar al doble el cos de tècnics en salut laboral com la possibilitat que el Pla de xoc sigui definitivament aprovat la setmana vinent, foren ahir mateix confirmats per la directora general de Salut Laboral, Paula Liñán, que assegurà haver-se assegut ja a negociar amb tots els agents socials implicats. Segons Liñán, actualment estan en funcionament 12 tècnics en salut laboral a càrrec de la conselleria. I amb l'aprovació del pla passarien a ser 24 que, a més, tendrien més capacitat d'intervenció que la que tenen ara. Tanmateix, els principals sindicats espanyols a Balears posaren ahir en dubte les paraules de Nájera.

Pel que fa la data de presentació del pla de xoc contra la sinistralitat, els secretaris generals de CCOO i UGT, Josep Benedicto i Lorenzo Bravo respectivament, asseguraren que és molt improbable que pugui donar-se a conèixer la setmana vinent. Segons els dos líders sindicals, ni CCOO ni UGT han pogut veure el borrador final elaborat pel Govern i, per tant, no podria ser presentat imminentment.Tot i així, tant Benedicto com Bravo asseguraren que el Pla de xoc podrà posar-se en marxa l'1 de gener de 2008, la mateixa data anunciada pel Govern balear.

Una altra de les discrepàncies cap a les paraules de Nájera l'expressà ahir Benedicto, que també posà en dubte que finalment s'acabi doblant el nombre de tècnics en salut laboral de la Conselleria de Treball i Formació, malgrat confiar en el fet que es reforci aquest cos.

Segons remarcà ahir la consellera Nájera, el Pla de xoc permetrà treballar en col·laboració directa amb el Ministeri de Treball espanyol per acabar amb l'incompliment de la Llei de prevenció de riscos laborals.

Nájera recordà la necessitat d'aprovar aquest Pla de xoc a Balears, ja que és la comunitat líder en accidentalitat laboral. Segons el secretari general de CCOO això significa que és la regió amb el més alt índex d'accidents laborals de la UE, malgrat que hi hagi altres comunitats amb més mortalitat. De moment, el Pla de xoc tindrà una vigència d'un any, i també preveu mesures de caràcter formatiu. Sobretot, precisà Nájera, en sectors com el de l'hosteleria i la construcció.

El pla contra la sinistralitat que preparen els sindicats, la patronal i el govern està emmarcat en les iniciatives que acompanyen el Pacte per la competitivitat signat per aquests agents precisament despús-ahir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.