cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

Uns 200 pares i alumnes es manifesten perquè es construeixi el nou col·legi

La protesta va transcórrer pels carrers del poble per demanar que l'escola estigui llesta el 2009

98672
Els manifestants sortiren des de l'escola amb pancartes reivindicatives.

Prop de 200 persones entre pares i alumnes es manifestaren ahir pels carrers de Binissalem per demanar una escola nova. La manifestació va ser convocada per l'Associació de Pares i Mares (Apima) del col·legi públic Nostra Senyora de Robines i la presidenta d'aquesta associació, Fanny Bauzà, va llegir un manifest en el qual es demanava a la Conselleria d'Educació que actuï perquè el centre nou estigui llest per al curs 2009-2010, a més de denunciar la precarietat en la qual es troba l'escola actual. No obstant això, també s'agraí la bona predisposició de la consellera actual d'Educació, si bé remarcà que «volem fets i no paraules».

Fanny Bauzà explicà que «no podem relaxar-nos tot i les bones paraules del Govern, perquè ja l'any 2007 el gerent anterior de l'Ibisec, Rafel Bosch, es comprometé davant els pares a començar les obres del col·legi nou durant el 2007, i no ha estat així». La presidenta de l'Apima explicà que «actualment tenim sis aules prefabricades i per al pròxim curs en necessitarem dues més». «Amb data d'avui l'escola acull 450 alumnes i la situació és insostenible», afegí Bauzà.

Els terrenys per a l'escola nova estan ubicats al camí de Pedaç, davant l'institut, i tots els tràmits burocràtics estan llests, de manera que just hi falta la licitació de les obres, que només es pot produir quan n'arribi el finançament.

Encara que des de la Conselleria han anunciat que el finançament serà amb tota probabilitat per mitjà d'una cessió de crèdit, la presidenta de l'Apima, Fanny Bauzà, puntualitzà que «encara no sabem quina serà la fórmula finalment triada, ja que en l'actualitat s'estudien diverses fórmules». Bauzà afegí que «fins d'aquí a tres setmanes, més o menys, no ens informaran de la fórmula que finalment s'adoptarà perquè l'escola es construeixi».

Aquesta infraestructura de Binissalem no apareix al pressupost de 2008 del Govern, en el qual només figuren tres escoles de les tretze que s'han de construir l'any que ve i per a les quals es necessiten uns 40 milions d'euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.