nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Els veïns de set pisos d'una finca a Palma són desallotjats per perill d'ensorrament

L'Ajuntament proporcionarà empara als afectats de l'edifici, que fou precintat

79356
La vintena de veïns varen ser desallotjats davant el risc d'esfondrament de l'immoble.

Els veïns de set habitatges d'un bloc ubicat a la cantonada del carrer Arquebisbe Aspàreg amb passatge Dante, a Palma, foren desallotjats ahir davant del risc d'ensorrament de l'immoble. L'edifici va ser precintat i l'Ajuntament proporcionà empara als afectats que no van poder anar a casa de familiars o amics.

Dilluns s'examinarà l'edifici i es tractarà de cercar una solució per als perjudicats, ja que l'edifici presenta greus danys estructurals i haurà de ser revisat pels tècnics i reformat.

Fa dos anys ja es va obrir un expedient a aquest edifici per nombroses deficiències i es va apuntalar part de l'entrada. Els veïns no s'han posat d'acord, no s'ha realitzat cap reforma en l'estructura i la situació s'ha anat agreujant, fins a desencadenar en l'inevitable desallotjament d'ahir.

Un tros del sostre d'una habitació del veí del tercer pis es va desprendre ahir al migdia. La Policia Local i els Bombers es van traslladar al lloc i, en veure l'estat de l'immoble i el perill d'ensorrament, decidiren desallotjar-ho.

Les bigues de l'edifici són de ceràmica i tenen una barnilla metàl·lica en el seu interior. Les del sostre del tercer i els pisos inferiors estan en mal estat i poden desplomar-se en qualsevol moment.

Una vintena de persones s'han vist afectades pel desallotjament i la majoria van anar a casa de familiars o amics. No obstant això, els serveis socials de Cort van efectuar un cens d'afectats i van cercar empara als que no tenien on anar. Concretament, una parella i els seus dos fills bessons, de dos anys, i un altre matrimoni amb un nadó de vuit mesos van ser allotjats en un hotel, i a una mare i a la seva filla, de 20 anys, se'ls va proporcionar un pis de l'Ajuntament.

Davant de la inesperada situació, els regidors Antonio Donaire i Eberhard Grosske, responsables de la Policia Local i els Bombers, i Benestar Social, respectivament, es personaren al lloc per conèixer de primera mà el que havia passat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.