nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.8°

Uns 200 menors sense escolaritzar de Son Gotleu cauen en màfies de droga

Cort estudia la necessitat de fer un pla especial de reforma integral per recuperar el barri

Al barri de Son Gotleu hi conviuen devers 200 menors de 14 i 15 anys que deambulen pels carrers sense escolaritzar, i que són víctimes de les màfies de droga que operen a la zona. Aquestes xarxes s'aprofiten dels menors perquè venguin droga pels carrers en canvi de favors o de compensacions econòmiques. Aquesta situació només és la imatge de tota una «problemàtica social» que pateix la zona, i que posa en relleu tot el procés de degradació i marginació que el barri arrossega des de fa anys, un barri deixat de la mà de les administracions.

Així ho han constatat els representants de les associacions de veïns de Son Gotleu, Can Capas, Josefina Perete i Orson Welles, encapçalats per Ginés Quiñonero i que ja han traslladat al Consistori la necessitat d'un pla especial de reforma interior del barri. «A la zona hi fa falta un pla d'intervenció social amb l'ajuda del Govern. Els serveis municipals no poden afrontar sols la problemàtica del barri», manifesta Quiñonero. Sobre aquest aspecte, l'Ajuntament de Palma ha anunciat que té previst desenvolupar una reforma integral de la zona. Aquest projecte, juntament amb el del Camp Redó i el de Pere Garau, és part d'un dels objectius de l'equip de govern, afirma el regidor de Benestar Social, Eberhard Grosske.

«De vegades vénen a l'associació a demanar aigua, no tenen ni per beure», comenta la presidenta de Can Capas. Es refereix als nins del carrer, la majoria dels quals són d'ètnia gitana o immigrants. Ara mateix, Cort ja treballa sobre un estudi que té per finalitat recuperar el nucli en l'àmbit social, i que corrobora la visió dels veïns mateixos. Entre altres qüestions, detecta que els horabaixes no hi ha escola i els menors estan pel carrer a falta d'una alternativa perquè puguin estar recollits. Per això recomana fomentar el repàs fora de les hores lectives per mitjà de les escoles mateixes o d'ONG infantils. Alhora, alerta que al barri no hi ha escoleta municipal, per la qual cosa els pares que fan feina, amb escassos recursos i sense família, tenen problemes per deixar els fills. Aquest estudi subratlla la manca de formació dels joves en prevenció de drogues i ajudes, i alerta d'elevats índexs de drogoaddicció adolescent. «Seria interessant que l'Ajuntament s'acostàs a la gent, amb cursos d'alfabetització», conclou.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.