cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Nadal valora optar per tenir pes a l'executiva si la presidència és dèbil

No li agrada el que fa la tercera via en la tria d'alguns compromissaris

El portaveu d'Unió Mallorquina a Palma, Miquel Nadal, estaria valorant la possibilitat de tenir un major pes a la futura executiva del partit si els altres dos sectors mantenen que la presidència ha de ser, a partir d'ara, dèbil. Els sector que encapçalà el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, i el que lidera el batle de Campos, Guillem Ginard, proposaren el cap de setmana passat a Nadal tres opcions per arribar a un acord i repartir-se el poder d'UM: el primer lot contenia la presidència -debilitada- i tres membres de l'executiva; el segon, la secretaria general i quatre membres de l'executiva; i el tercer, dues vicepresidències i sis membres de l'executiva.

D'entrada, semblava que el primer lot havia de ser per a Nadal, el segon per a Ferrer i el tercer per a Ginard, però el cert és que les negociacions avançaren cap a un enfortiment de la presidència, càrrec que a més deixaria de ser incompatible amb el de candidat si així ho permetia el Consell Polític. Després que el sector de Ferrer no acceptàs la proposta que sortí d'aquella negociació i es plantegi ara tornar a les tres propostes originals, el de Palma estaria meditant la possibilitat de decantar-se per la tercera opció, la de les dues vicepresidències i els sis membres de l'executiva.

De moment, no hi ha data per a noves reunions, però sí que ha transcendit que Nadal ja hauria fet noves gestions per trobar-se amb Ferrer i les negociacions es poden reprendre en breu. També s'ha conegut el malestar del de Palma per la manera d'actuar, sobretot, de l'anomenada tercera via en alguns pobles com Felanitx o Marratxí a l'hora d'elegir els representants que votaran al congrés. A Nadal no li hauria agradat gens que a Felanitx es deixàs fora de la llista de compromissaris l'únic regidor, Toni Peña, que li hauria donat suport en el congrés de dia 15.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.