nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El cadàver d'una dona trobat a Portals Vells portava més de sis mesos al mar

L'autòpsia confirma que tenia uns 80 anys i que la causa de la seva mort no va ser violenta

82962
Ahir al matí uns operaris municipals, amb l'ajuda d'una màquina, retiraven els troncs i branques que van ocultar parcialment el cos.. Fotos: M.T.

Era una dona d'uns 80 anys que portava més de sis mesos al mar i la seva mort no fou violenta. Aquestes són les principals conclusions de l'autòpsia efectuada ahir a les restes mortals aparegudes el dimecres a la platja de Portals Vells (Calvià). Amb aquestes dades, doncs, queda descartat que es tracti de Margalida Bestard, la dona desapareguda a l'Arenal el passat 10 d'octubre. L'examen del cos el dugué a terme el forense Antonio Siquier i es va prolongar per espai de dues hores. Tal com va avançar ahir aquest diari, ràpidament es confirmà que es tractava d'una dona d'avançada edat, d'uns 80 anys. Li quedaven dues peces dentals i la fitxa dental no encaixava amb la de Margalida Bestard. La dada que acabà per desmuntar la hipòtesi que podia tractar-se de la septuagenària de Pòrtol va ser que la dona portava més de sis mesos a l'aigua i Margalida porta 44 dies desapareguda.

L'examen forense també va confirmar el que temia la Guàrdia Civil: que les extremitats del cos de Portals Vells es desprengueren de manera natural, no violenta. Tampoc no fou estrangulada. En definitiva, la mort li va sobrevenir de manera accidental (o natural) i no criminal. La Policia Judicial de la Guàrdia Civil està tractant d'aclarir la identitat de la dona, però les dificultats són moltes. La prova de l'ADN només serà de valor si és creuada amb la d'algun familiar de la víctima i, per tant, ha d'estar denunciada la seva desaparició. Si en canvi el cos arribà arrossegat pel corrent des de Marsella, Sardenya o el Marroc, per citar tres exemples, serà gairebé impossible posar-li nom i cognoms en el tronc humà.

Els investigadors estan bolcats en les denúncies del darrer any per desaparicions d'octogenàries a Espanya i tampoc no es descarta que pogués haver caigut des d'algun vaixell que solca la Mediterrània. La Benemèrita ha comprovat que a la platja de Portals Vells apareixen amb certa freqüència restes d'animals, com cabres o ovelles, i ara s'està estudiant com funcionen els corrents en aquesta zona. Una altra dada que va revelar ahir l'autòpsia és que la víctima mesurava 1,68 centímetres, una altura considerable per a una dona d'uns 80 anys d'edat. A partir d'aquesta conclusió es va especular ahir que es tractàs d'una estrangera, però no hi ha base científica per confirmar-ho.

Les proves forenses no estan concloses i uns laboratoris de la Península han rebut les mostres de les visceres per concloure l'informe. El Jutjat d'Instrucció número 5 de Palma, que es trobava en funcions de guàrdia el dimecres que aparegué el cadàver a Portals Vells, va ser informat ahir de les conclusions de l'autòpsia, segons confirmà el Tribunal Superior de Justícia Illes Balears (TSJIB). Les úniques dones desaparegudes oficialment a Mallorca en l'últim any són joves o de mitjana edat i, en principi, no n'hi ha cap que encaixi amb el perfil del cadàver. Així doncs, o no va desaparèixer a l'Illa o la seva desaparició no va ser denunciada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.