algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
12°

Ginard: «Érem a punt de tancar el tracte i Ferrer demanà més temps»

El cap de la tercera via confia que les negociacions es reprenguin ja

«Érem a punt de tancar el tracte i els de Ferrer demanaren més temps». Les paraules surten de la boca del cap visible de la tercera via d'Unió Mallorquina, Guillem Ginard, qui apunta cap al sector liderat pel batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, com el responsable de l'«estancament» en què han entrat les negociacions per conformar una candidatura unitària en vistes al congrés del partit.

Era diumenge, a Porreres, quan ja s'havia avançat tant en les negociacions que el punt d'arribada no tenia res a veure amb les propostes que els sectors de Ginard i Ferrer havien plantejat conjuntament Miquel Nadal, l'únic que s'ha postulat com a candidat per rellevar Maria Antònia Munar.

Els de Ginard acceptaven que Nadal fos el futur president del partit, amb menys poder que el que té ara Munar i amb la possibilitat de ser candidat si un 65% del Consell Polític li ho permetia. Ferrer no volgué tancar l'acord i demanà 24 hores per contestar. L'endemà ajornà la reunió i ara no acceptaria la proposta a la qual s'havia arribat. Per què? perquè té molt poc a veure amb la proposta de sortida, que dibuixava un president amb poc poder i que no podia ser candidat i perquè alguns dels que li donen suport són reticents de fer president Nadal.

Amb tot, Ferrer apuntà ahir que les discrepàncies no són per «una qüestió de noms» sinó de «models de partit» i «estam cercant un projecte en què tots ens trobem còmodes». Segons algunes fonts, els de Ferrer haurien fet arribar a la tercera via, que no els preocupa quedar quatre anys més fora de la direcció.

«Els ànims estan calents, però reactivarem els contactes en breu», advertí el batle de Campos i cap visible de la tercera via, Guillem Ginard, qui es mostrà convençut que s'acabarà tancant una llista única. «No hi ha un enfrontament a vida o mort».

La tercera via va afegir: «no ens decantam ni per Ferrer ni per Nadal», però «per responsabilitat no ens postulam» just «volem una representació justa» en la direcció i xifra el pes del seu sector en el 55% dels compromisaris. «Serem allò que el partit vulgui que siguem», va sentenciar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.