muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
15°

El Govern instal·larà plaques solars a una desena d'instituts

Comerç, Indústria i Energia ha augmentat un 17% el seu pressupost

La consellera de Comerç, Indústria i Energia, Francesca Vives, ha anunciat la instal·lació de plaques solars a una desena d'instituts de Mallorca, Menorca i Eivissa com una de les mesures per millorar l'eficiència energètica a les Illes. El conveni amb la Conselleria d'Educació per elaborar aquest projecte se signà ahir i implica concessions a empreses privades, que col·locaran les plaques als terrats a canvi del pagament d'un cànnon al Govern i de dur després l'energia a la xarxa.

Vives féu aquestes declaracions durant la seva compareixença en comissió parlamentària, en què destacà els 56 milions de pressupost pel 2008 amb què compta el seu departament, un 17 per cent més que l'any passat.

La consellera destacà que el suport als muncipis serà un dels punts importants d'aquesta legislatura i està prevista una inversió de gairebé 5 milions d'euros, un 40 per cent més que l'exercici anterior, en la millora de les zones comercials. Així com la nova direcció general de Fons Europeus.

Per altra banda, entre les prioritats de la Conselleria també hi ha donar un nou impuls a Fires i Congressos, on s'hi invertiran 7'2 milions d'euros. L'objectiu és impulsar un model de fires enfocat a públic professional i recordà que s'ha recuperat la Tecnoturística.

Entre les iniciatives previstes també hi ha l'estudi d'un projecte de cogeneració "procés amb el qual s'obté, a l'hora, energia elèctrica i tèrmica" per la Platja de Palma. A més d'una llei per la gestió de les pedreres. Vives assegurà que es mantindrà la promoció a l'exterior, però d'una forma més «eficient». En aquest sentit, recordà que l'anterior Govern deixà un forat de 4 milions d'euros al Consorci per al Desenvolupament Econòmic de Balears, com ja avançà Diari de Balears l'octubre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.