muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

Afectats pel tècnic de Cort impliquen més funcionaris en el cas Llicències

M.A., soci de la promotora de l'acusat, continua fent feina a l'àrea d'urbanisme del Consistori

Les parts afectades en el cas del tècnic de Cort acusat davant la fiscalia per «tràfic d'influència» i «negociacions prohibides a funcionaris» revelaren ahir que l'aparellador Aurelio Viñals comptava amb el suport d'altres funcionaris del Consistori per poder treure rendiment a l'empresa constructora, Eina Urbana, i l'empresa promotora, Sintètica d'Obres SL, que mantenia al marge de la seva activitat dins la funció pública.

Per començar, Aurelio Viñals, comparteix aquest negoci privat amb el seu soci, M.A., un altre funcionari de l'Ajuntament, casualment relacionat amb l'àrea d'urbanisme. Més concretament, amb el departament de disciplina urbanística. Aquest últim, però, continua fent feina dins el Consistori. Segons les parts denunciants, l'esmentat M.A. té altres societats privades amb J.C.Q, misser del bufet Montis abogados "no funcionari". No obstant això, a través d'aquesta societat, ambdós socis M.A. i J.C.Q, compraren, darrerament, una finca al carrer de la Calatrava número 28, en ple cas Antic. Un edifici que «gaudia» d'uns arcs de pedra antiga i que M.A. obtingué els «permisos de pertinents» per a traslladar-los. «Per fer una simple reforma en aquest nucli et posen mil impediments i més si hi ha algun ornament antic que s'ha de conservar», manifestà una de les afectades que denuncià la societat de M.A. i J.C.Q, a la qual també hi pertany un arquitecte, A.G. Segons detallà una altra de les parts denunciants, Carmen Acosta, Aurelio Viñals requerí la firma d'un altre funcionari, R.C per poder amenaçar-la de desnonar els seus baixos on hi regenta un bar al carrer de l'església Santa Fe n. 2.

A més a més, segons la la llei que determina el règim d'incompatibilitats del personal de l'Administració Pública, 53/1984, la tasca que desenvolupava Aurelio Viñals com a tècnic d'urbanisme a Cort era incompatible amb el negoci privat de les seves dues empreses, la constructora i la promotora, que mantenia al marge de la seva funció pública. Aquest negoci tampoc és conciliable amb la feina del funcionari, M.A. dins l'àrea de disciplina urbanística.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.