muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

La Sala proposa regenerar la platja del Port i fer-hi una escullera

Els corrents emmagatzemen l'arena just a l'entrada del moll

La desaparició gradual de la platja de Porto Cristo ha provocat que l'Ajuntament, per mediació de la Junta de Districte, proposi la seva regeneració a la Demarcació de Costes. Els corrents estan emmagatzemant l'arena de la platja a l'entrada del port, causant problemes a l'entrada, d'embarcacions al moll. Per això, també s'aposta perquè Costes permeti la construcció d'una escullera.

El regidor d'Urbanisme i Turisme de l'Ajuntament de Manacor, Bernat Amer, ha defensat aquestes propostes, que seran traslladades a la Demarcació de Costes perquè siguin estudiades. Amer considera una prioritat aquestes actuacions a Porto Cristo, la localitat costanera més turística del municipi, que esgrimeix la seva platja com un dels seus principals reclams turístics.

Així, la regeneració de la platja suposaria tornar la zona al seu estat original i millorar a la vegada la imatge de l'esmentada cala. Per la seva part, el delegat va aprofitar per incidir en els problemes que provoca l'arena acumulada en l'entrada del moll a causa dels corrents. «El problema és que s'acumula a l'entrada i hi ha barques que tenen problemes seriosos per accedir al port» digué el regidor.

Bernat Amer, que va comparèixer en roda de premsa amb el batle Antoni Pastor i el delegat d'Hisenda, Llorenç Bosch, va informar que, per mitjà d'una concessió administrativa, en breu es podran iniciar els tràmits per a la restauració de la Torre dels Falcons de Porto Cristo. S'ha de recordar que Costes requeria la concessió administrativa per restaurar la torre.

D'altra banda, a la roda de premsa s'informà de la visita del director general de Costes, Celestí Alomar, fa uns dies al municipi manacorí. Alomar s'interessà per les zones de Cales de Mallorca, Cala Murada i Porto Cristo. Afegir que el batle, Antoni Pastor, ha concertat una reunió amb el conseller de Medi Ambient del Govern balear, Miquel Àngel Grimalt, per tractar temes d'interès com ara la compra de finques públiques o les esperades obres de cobriment del torrent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.