muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Vicens afirma que «aviat» es podrà parlar d'obrir una part del metro

La data dependrà de l'auditoria que es presentarà en unes setmanes

El conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, assegurà ahir que «aviat» es podrà parlar de posar en marxa el servei de metro, encara que és probable que no sigui operatiu en la seva totalitat. En les properes setmanes es presentaran totes les conclusions de l'auditoria, encarregada després de les inundacions, que seran claus per establir una data de reobertura, explicà Vicens. De tota manera, assegurà que algunes de les deficiències detectades ja s'estan solucionant. El conseller assenyalà que no es pot córrer i que a l'hora d'afrontar els problemes relacionats amb el disseny de les estructures s'ha d'esperar a conèixer quina és la millor solució que plantegen els tècnics. I afegí que les deficiències més grans són les relacionades amb la impermeabilització.

Per altra banda, Vicens va explicar que s'ha de diferenciar entre les deficiències que s'han d'arreglar abans de reobrir el metro i aquelles que no impediran la circulació dels trens. Entre les primeres hi ha l'ensorrament parcial del sostre del túnel a qualque punt o l'entrada directa d'aigua de pluja a Son Castelló, on s'haurà de fer una actuació «més forta». Això farà que algunes de les estacions del recorregut del metro quedin tancades encara, fins que es recuperi el servei.

Mentre hi haurà altres problemes que es podran arreglar amb el servei en marxa i sense posar en risc la seguretat dels usuaris de la línia que uneix la plaça d'Espanya amb la Universitat de les Illes, segons el conseller. El responsable de Mobilitat del Govern balear feia aquestes declaracions en un acte de benvinguda a 32 nous treballadors de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM). Aprofità l'ocasió per destacar el dèficit «notable» de personal que patia l'SFM i la tasca dels treballadors en les «situacions difícils». Per altra banda, recordà que el PP no havia augmentat l'equip humà amb la posada en funcionament del metro. La plantilla serà ara de 218 empleats, un 17,2 per cent més.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.