nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Caimari es torna a col·lapsar amb motiu de la fira dedicada a l'oliva

Miquel Adrover de Felanitx guanyà el concurs de cans pastors

MARTA MEDRANO. Caimari.

A les deu del matí als carrers d'Inca, a uns set quilòmetres de Caimari, ja es notava l'afluència de vehicles que es dirigien a la fira dedicada als derivats de l'oli i que omple aquesta localitat de muntanya d'olis, patés, bombons, gelats, espelmes, sabons i fins i tot mobles elaborats a partir de l'oliva o de la fusta de l'olivera.

A les onze del matí, els carrers de Caimari, ornats amb fulles d'olivera, ja eren plens de visitants. Un dels punts neuràlgics de la fira fou la plaça Major, per on passejaren milers de persones que aprofitaren per comprar olives, oliveres, olis, roba de muntanya, mel, bunyols, embotits i objectes artesans.

La plaça oferia, a més, una exposició explicativa sobre com ha anat canviant l'elaboració d'oli al llarg de la història i que es complementava amb l'activitat de l'antiga tafona d'Olis Caimari, situada al carrer Horitzó i que ha funcionat durant aquest cap de setmana.

Els pares del Col·legi de Caimari aprofitaren l'afluència de visitants per muntar una paradeta a la fira i vendre codony casolà, amb el qual es recaptaren fons que s'empraran enguany per a les excursions dels més petits.

Concurs

El concurs de cans pastors que recullen ovelles congregà en una finca propera a la plaça Major centenars de curiosos, que van poder observar l'actuació d'Iñaki Ostolazaga, de Bizcaia, que malgrat ser un dels majors experts de l'Estat en aquest art no va aconseguir vèncer el felanitxer Miquel Adrover i la seva cussa Nit, que aconseguí replegar ovelles en un temps rècord. Al concurs, que se celebra des de fa uns anys en aquesta Fira, hi participaren ahir onze persones. La catalana Mercè Ribot quedà segona i Sebastià Adrover, de Manacor, fou tercer. El pollencí Antoni Ochogavía i la seva cussa Duna van ser quarts.

Com cada any alguns dels assidus en aquesta fira que volen evitar l'estrès que suposa haver d'aparcar al poble deixaren el cotxe a Selva i aprofitaren per recórrer el quilòmetre que separa ambdues localitats a peu. El passeig que uneix els dos pobles també s'omplí de gent que gaudí del bon temps que feia ahir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.