algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

Un Dijous Bo amb la mirada posada en el cel

El mal temps minvà visitants però prop de 150.000 persones s'acostaren fins a Inca

62338
El centre de la ciutat es tornà a col·lapsar com altres anys. Contemplar totes les ofertes és una tradició que els assistents compleixen. Foto: J.T.

Un any més, Inca ha viscut un Dijous Bo amb magnificència. Encara que a primera hora del matí d'ahir, tant veïns com visitants i autoritats estaven amb un ull posat al cel, la veritat és que la pluja intermitent no va impedir viure i passejar per tots els carrers que van conformar la fira de les fires de Mallorca. Segons fonts municipals, unes 150.000 persones es van apropar durant la tarda del Dimecres Bo, la marxa de la matinada de dijous i el dia del Dijous Bo fins a la ciutat d'Inca encara que, això sí, amb el paraigua a la mà i en ocasions obert per no banyar-se amb la pluja.

També, i com mana la tradició, a les deu del matí les principals autoritats de l'Illa es van reunir a les portes de l'Ajuntament i el batle, Pere Rotger, ja resava perquè el temps acompanyàs per poder passejar per tota la ciutat. «És la fira de Mallorca i esperam que hi hagi més gent que mai», va dir el batle, orgullós de representar el municipi que durant tot el dia d'ahir va ser el centre d'atenció. Entre les autoritats, també es trobaven els inquers Xisca Vives i Mateu Cañellas, que enguany han viscut el seu primer Dijous Bo com a consellers del Govern, i Francina Armengol, també d'Inca, que aquest any ha viscut la festa com a presidenta del Consell de Mallorca. Durant els seus parlaments, Vives va destacar que «és un dia lúdic que convida a recórrer els principals carrers i degustar la gastronomia»; per la seva part, Francina Armengol es va mostrar il·lusionada de poder actuar de manera institucional a la seva ciutat natal.

Entre les autoritats també va destacar la presència de la presidenta del PP balear, Rosa Estaràs; la vicepresidenta primera del Parlament, Aina Rado; el comandant general, José Emilio Roldán; el diputat en el Parlament pel Bloc, Antoni Alorda, i diferents batles de la comarca com Tomàs Campaner, de Llubí; Martí Torres, de Santa Margalida; i el batle de Mancor, Bernardí Coll, entre altres, que van acompanyar els regidors de l'Ajuntament d'Inca pel seu particular recorregut pel Dijous Bo. A les deu i mitja del matí, la comitiva es va dirigir des de l'Ajuntament fins al Claustre de Sant Domingo, on es va servir un berenar de frit i llom amb esclata-sangs que va substituir el multitudinari menjar que organitzava l'Ajuntament cada any en un conegut restaurant de la ciutat. El canvi va tenir els seus detractors i els seus defensors. Alguns van opinar que «no hi ha gaire menjar», mentre que d'altres opinaven que «el berenar agilita les coses i no haurem d'estar asseguts a la taula fins a les cinc de l'horabaixa».

Però autoritats a part, qui realment va viure el Dijous Bo van ser les milers de persones que van recórrer els més de 600 taulells que es van repartir entre els 60 carrers de la ciutat. Si algú va aconseguir passar per tots els carrers en els quals es respirava el Dijous Bo, va recórrer un total de vuit quilòmetres. D'aquesta manera, la gent va poder contemplar les parades típiques de cada dijous durant el mercat setmanal fins a unes llargues exposicions de maquinària pesada al costat del cementeri, tot tipus de vehicles i motos que s'exposaren des del carrer Jaume Armengol fins al quarter General Luque, fins a qualsevol objecte de la vida quotidiana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.