algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

La Sala demana més terrenys a la illeta de Majorica per autoritzar els 273 habitatges

Negocia amb l'empresa propietària per tal de treure endavant el polèmic projecte

L'empresa Hospitalet de Desarrollos S.A., propietària del solar de l'antiga fàbrica de Majorica, estudia cedir més terrenys de la illeta a l'Ajuntament de Manacor. L'objectiu és poder executar el projecte de construcció de 273 habitatges que va registrar al departament d'Urbanisme a inicis d'octubre de 2006 i que es manté paralitzat des d'aleshores per la polèmica de les altures, derivada de l'estudi de detall de la illeta. S'ha de recordar que els partits de l'oposició van denunciar en el seu moment que l'Ajuntament permetia una altura de més de construcció, és a dir, uns 50 habitatges. Aleshores, el ple va suspendre l'acord que donava llum verda a l'estudi de detall però ho va fer de manera incorrecta, segons va advertir després el Consell Consultiu.

En l'actualitat, l'empresa i l'Ajuntament negocien perquè es pugui executar el projecte «amb garanties, sense polèmiques ni embolics», va declarar ahir el delegat d'Urbanisme, Bernat Amer (AIPC), després d'una reunió amb representants d'Hospitalet de Desarrollos S.A., acompanyat per l'assessor Antoni Planas i el jurista Joan Antoni Salom. Amer va informar que l'Ajuntament proposa que l'empresa faci més cessions de terrenys del solar que les previstes inicialment en el conveni inclòs en el protocol de reflotament de Majorica, pel qual ja va donar, entre altres coses, el xalet de Riche. A canvi, es donarà el vistiplau als 273 habitatges. El delegat d'Urbanisme va reconèixer que en la confecció de l'estudi de detall «hi va haver una negligència de l'arquitecte municipal» i que ara «l'única cosa que jo vull és fer les coses ben fetes».

Amer va apuntar que, en cas que l'Ajuntament paralitzàs l'esmentat estudi, «ells -l'empresa- ja ens haurien pogut dur als jutjats». Va afegir, per això, que «volem complir el que hi ha firmat de la manera que sigui menys costosa per a l'Ajuntament», conclou Amer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.