algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
12°

Afers Socials instarà a construir centres de dia en lloc de residències

Santiago anuncià un pla de mediació per famílies amb problemes

La consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago, afirmà ahir que el seu departament potenciarà la creació de centres i places d'estada diürna per persones dependents o per gent gran en lloc de construir residències. La consellera considerà que «quan estiguin totes les noves residències en funcionament, sols en mancaran dues o tres». Santiago féu aquestes afirmacions durant la seva compareixença a la Comissió de pressuposts del Parlament, on també anuncià la posada en marxa durant el pròxim any en alguns municipis de les Illes d'un nou programa per evitar la desestructuració de famílies en risc a través del treball grupal entre pares i fills.

Aquesta nova iniciativa, que ja s'ha implantat als EUA i que intentarà evitar situacions de pèrdua de custòdia, tindrà una partida inicial de 125.000?, està validada per la UIB i s'ha assajat ja en el Projecte Home i al barri palmesà de la Soledat. Aquesta mesura s'aplicarà a Balears perquè, segons Santiago, és una de les comunitats que té un dels índexs més alts de pèrdua de custòdies, atribuït als nouvinguts i a la població flotant. Aquest serà un dels nous projectes del departament que disposarà d'un pressupost de 109,4 milions d'euros, un 13,6% més que el 2007.

Gran part dels doblers anirà dirigida a la Direcció General d'Atenció a la Dependència, amb 66,1 milions, dels quals 47 milions es destinaran a atenció a la dependència, amb l'objectiu d'acabar obres i obrir residències i centres diürns, que augmentaran les places en 1.113. De fet, es treballarà amb l'Ajuntament de Palma per a la creació de 720 noves places per dependents amb l'habilitació de 20 centres diürns i una residència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.