cielo claro
  • Màx: 21.82°
  • Mín: 13.08°
21°

Medi Ambient duplica la inversió per evitar inundacions de torrents

Grimalt planteja donar en concessió la construcció de depuradores

La Conselleria de Medi Ambient duplicarà durant l'any 2008 les inversions destinades a la neteja i a la millora dels torrents de les Illes, amb una partida total de 9,5 milions d'euros. Aquesta quantia encara es podria veure augmentada depenent dels resultats de l'estudi que està realitzant aquest departament per detectar les actuacions més urgents, amb l'objectiu prioritari d'evitar inundacions. Els projectes s'executaran a través de l'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental.

En la seva compareixença al Parlament per explicar els seus pressuposts per a l'any que ve, el conseller Miquel Àngel Grimalt també confirmà les negociacions amb el Ministeri de Medi Ambient per signar un conveni que permeti el finançament d'actuacions d'ampliació dels torrents del municipi de Palma. «Hi ha torrents que travessen Palma amb risc d'inundació i, per la densitat de població, convé actuar de manera immediata», digué Grimalt. El pressupost total de la Conselleria, comptant les seves empreses públiques, serà de 263,4 milions d'euros, un 22,5% més respecte d'enguany. Grimalt volgué destacar que s'ha fet un «important esforç» per mantenir la capacitat inversora, tot i la càrrega financera que s'arrossega per un deute que només l'any vinent obligarà al pagament de 40 milions en crèdits i amortitzacions, segons digué.

Un altre eix important d'actuació per part de Medi Ambient per al 2008 se centrarà en «l'impuls» al manteniment i a la millora de les depuradores. Admetent que Balears és «pionera» en aquesta matèria, el conseller considerà necessària la inversió en instal·lacions «obsoletes o amb problemes importants». Per això s'invertiran 26 milions a les quatre illes. Quant a la construcció de noves depuradores, Grimalt apuntà a la possibilitat de recórrer al sistema de concessió «per garantir una qualitat de l'aigua adequada» i perquè la gestió no pot ser assumida pel seu departament a causa de «les dificultats financeres». Respecte a les inversions en infraestrucutures per al subministrament d'aigua potable, confirmà que l'any vinent estarà llest el transvasament de la Costera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.