algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

Cau per primer cop el nombre de denúncies per violència de gènere

El 25 se celebra el dia mundial de lluita contra aquesta xacra

La directora de l'Institut Balear de la Dona (IBD), Lila Thomàs, presentà ahir l'informe anual de la institució, en el qual es reflecteix la primera davallada en el nombre de denúncies per violència de gènere, que el setembre de 2007 arribà a les 2.017, mentre que en el 2006 aquesta xifra fou de 2.524. Aquest informe també evidencia una retallada en el nombre d'usuaris de la xarxa de cases d'acollida de la Comunitat, que el setembre de 2007 va ser de 397, dels quals més del 50 per cent foren en cases de Mallorca. Al llarg de 2006, foren 422 les dones i els seus fills que utilitzaren aquests serveis d'acolliment.

Thomàs recordà que des de 1999, un total de 553 dones han perdut la vida a causa de la violència masclista, de les quals 24 eren de les Balears. Per lluitar contra aquesta xacra social i ajudar totes les seves víctimes a sortir-se'n, l'Institut de la Dona té un seguit de programes i serveis. En primer lloc destaquen els serveis d'intervenció, com el centre coordinador d'ordres de protecció i el programa de les polseres «antimaltractaments».

A més, l'IBD disposa de serveis d'informació, orientació i assessorament per a les dones, com també serveis de resposta immediata que s'activen en el cas d'una denúncia de violència de gènere, com les cases d'acollida i els serveis de reinserció laboral i social de les víctimes. Per altra banda, la Conselleria d'Afers Socials, l'Institut de la Dona i la Fundació per la Igualtat, que aglutina més d'una trentena d'entitats, diferents sindicats, ajuntaments, partits polítics i associacions, presentaren ahir els actes prevists per commemorar, el 25 de novembre, el Dia mundial contra la violència cap a les dones. A banda de la ja tradicional manifestació, que tindrà lloc el diumenge 25, es duran a terme conferències, cursos, exposicions i col·loquis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.