algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 6.86°

Antich vol que Balears sigui pionera en la recuperació de zones turístiques

El president diu que la destrucció del territori és incompatible amb el turisme de qualitat

E.DOMENECH. Eniviada especial a Londres.
La protecció del territori ha estat un dels temes principals a la fira turística de Londres. El president del Govern balear, Francesc Antich, tornà a fer esment a aquest punt en afirmar que la destrucció del medi ambient no és compatible amb la recerca d'un turisme de qualitat. En aquest sentit, expressava que les Illes han estat pioneres en els darrers anys en el sector turístic i insistí en la necessitat que ho siguin també ara en la recuperació de zones madures. El president destacava l'acord i el «gran esforç» que fan el Govern central, l'autonòmic i els consells insulars amb projectes com el de la Platja de Palma i afirmava que els esforços han d'anar dirigits a recuperar els nivells d'exigència de mercats com el britànic. Així, Antich posava de manifest la importància de les inversions en transport públic i en sanitat, com elements que aporten valor i seguretat a les Illes com a destinació turística.

En roda de premsa, el cap de l'Executiu declarà que no s'han de deixar créixer les zones residencials prop de la costa, qualificava la Platja de Palma de «símbol» per les Balears i l'Estat i també feia referència a altres projectes, com l'ampliació del port de Palma, la diversificació de productes, les noves tecnologies i l'impuls a la investigació com a elements importants per al desenvolupament futur del turisme. De la seva banda, la presidenta del consell de Mallorca, Francina Armengol, celebrà que «per primera vegada després de molt de temps, guanyàs el seny» i afirmà que si es parla de turisme s'ha de parlar també de territori. Armengol ressaltà la «perfecta» sintonia amb el Govern, amb què s'ha pactat la nova llei de mesures urgents de protecció territorial i modificacions en el Pla Territorial.

Des de la Federació Hotelera de Mallorca (Fehm) el seu president, Antoni Horrach, assegurà que «tots estam d'acord» en la protecció del territori i en la recuperació del litoral. A més, considera positiu que es fessin actuacions concretes en les primeres línies. Horrach feia referència així als esponjaments, un tema que el conseller de Turisme, Francesc Buils, ha assegurat en diverses ocasions que posarà en marxa tan aviat com sigui possible. El reconegut artista Paco de Lucía, que ha promocionat les Illes a la fira, parlà com a veí de Campos, on viu amb la seva família des de fa dos anys, i demanà que es tengui cura del paisatge, perquè «el tresor de Balears és la natura». Llançà un missatge clar als responsables polítics afirmant que si es destrueix el medi ambient, l'Arxipèlag deixarà de tenir atractiu per a turistes i residents, que «no hi vendran a somiar ni a tocar la guitarra. I ni jo tendria ganes de venir-hi». En tot cas, qualificà d'important la tasca que fa el Govern encapçalat per Antich per evitar la construcció massificada i per cuidar el territori.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.