algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Balears, cinc minuts a les fosques

El Govern demana a la ciutadania que s'afegeixi a l'apagada de corrent simbòlica d'avui vespre per lluitar contra el canvi climàtic

Els edificis públics del Govern quedaran a les fosques avui entre les 20.00 i les 20.05 per fer sentir la seva veu en la lluita contra el canvi climàtic. L'apagada simbòlica de cinc minuts ha estat convocada arreu de l'Estat per diferents organitzacions ecologistes i ciutadanes amb el lema : «Per fer front al canvi climàtic, actuau ja!». La directora general de l'Oficina del Canvi Climàtic de la Conselleria de Medi Ambient, Magdalena Estrany, demanà ahir a la ciutadania que s'afegís a aquesta mesura. «Cal que tots els ciutadans de les Illes Balears prenguem consciència d'aquest fenomen. El canvi climàtic ja és a ca nostra i és necessari actuar-hi!», digué.

Aquesta convocatòria coincideix amb la presentació, aquests dies a València, de l'Informe científic de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic per part del Panell Intergovernamental del Canvi Climàtic, a la qual ha assistit la mateixa Estrany com a representant de l'Executiu balear. Segons xifres aportades per l'Oficina del Canvi Climàtic, si les Balears fessin una apagada general durant cinc minuts, es deixarien d'emetre a l'atmosfera 42 tones de gasos d'efecte hivernacle. Aquesta quantitat equival al consum elèctric que fan quatre persones al llarg de tot l'any, o al de dos cotxes durant tota la seva vida útil, o al de deu geleres durant quinze anys o, fins i tot, al de vint rentadores durant 10 anys.

El Parlament, a proposta del Bloc, també s'afegeix a aquesta iniciativa i, de la mateixa manera, farà apagar la lluminària que il·lumina la façana de l'antic edifici del Círculo Mallorquín. L'Ajuntament, per la seva part, farà apagar els llums ornamentals de Cort i del castell de Bellver. Coincidint amb aquesta data, el consistori ha organitzat el curs «Canvi climàtic, salut i consum», dirigit a responsables polítics i tècnics de les administracions públiques que tenguin intenció de prendre mesures per combatre els efectes que el canvi climàtic produeix sobre la salut de les persones. El Bisbat de Mallorca se sumarà a aquest acte i també farà apagar els llums ornamentals de la Seu.

Cal recordar que encara no fa un any, pel mes de febrer, es féu una apagada simbòlica de les mateixes característiques. Així mateix, existeixen algunes veus crítiques que qüestionen si a Mallorca, que és un país amb tantes hores de sol, és necessari que els monuments estiguin il·luminats durant la nit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.