algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

L'exbatle Caldentey i el zelador declaren pel cas Funcionarització

L'exbatle Antoni Caldentey i l'actual zelador municipal d'obres de l'Ajuntament de ses Salines, Sebastià Escalas, van declarar ahir als jutjats de Manacor en relació a presumptes irregularitats en el procés de funcionarització -efectuat el 2001- del zelador Escalas. A instàncies de la Fiscalia Anticorrupció, la jutgessa del jutjat d'instrucció número 2 de Manacor va interrogar Caldentey i Escalas per aclarir com aquest darrer va accedir a una plaça de funcionari sense tenir els estudis necessaris, acreditant només un certificat escolar que no demostra estar en possessió del certificat d'estudis.

A més, durant el procés de funcionarització d'Escalas, la seva plaça va passar aleatòriament del grup D a l'E a les diferents publicacions del BOE i el BOIB. Actualment, Sebastià Escalas cobra com a funcionari del grup E, tot i que en realitat hauria de ser del grup D. La jutgessa s'interessà pel fet de qui va realitzar les bases de la funcionarització, a la qual cosa es va contestar que foren els serveis jurídics del moment i s'aclarí que es tractava de l'exsecretari municipal Joan Burguera.

Els dos imputats declararen durant vint minuts cada un. A la sortida dels jutjats, l'exbatle Antoni Caldentey defensà la seva innocència i al·legà que es limità a signar allò que estava avalat pels serveis jurídics. Val a dir que el zelador Escalas també està imputat per la seva implicació en el cas de l'exbatle Sebastià Vidal. El zelador fou qui signà el certificat d'antiguitat de la casa de foravila de Vidal, qui va intentar, per mitjà d'un interès general -per a una quadra per a l'Agrupació Cavallista de ses Salines- legalitzar la seva casa. El cas encara és als jutjats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.