algo de nubes
  • Màx: 18.84°
  • Mín: 9.02°
18°

El Pacte pretén protegir les Fontanelles amb la reconversió de la Platja de Palma

Ara s'aturarien llicències i s'aprofitaria el pla d'esponjament per traslladar l'edificabilitat

Els partits del Pacte avaluen que la protecció de la zona humida de les Fontanelles es faci efectiva a través del Pla de reforma de la Platja de Palma, que ha de servir per esponjar i reconvertir la zona. Així, el decret que ha d'acompanyar la llei de mesures urgents suspendria llicències i, a través d'aquest pla, es protegiria la zona humida. A més, si fos el cas, es traslladaria l'edificabilitat permesa en aquest punt cap a altres bandes, tal com s'ha de fer amb la primera línia. De moment, aquesta és l'opció que es planteja amb més possibilitats d'èxit, després que UM rebutjàs l'altra sortida considerada per la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori (Bloc), que passava perquè la Conselleria de Medi Ambient (UM) actuàs a través del decret de zones humides. UM no volia que fos una conselleria seva la que executàs les proteccions plantejades fins ara pel Bloc.

A través del decret llei, que ha d'aturar les urbanitzacions que es pretenen desclassificar fins que s'aprovi la llei de mesures urgents, se suspendrien llicències a les Fontanelles. L' àrea s'inclouria dins el Pla de reforma de la Platja de Palma, amb la condició que la zona humida quedàs protegida. El pla, que ha de servir per traslladar edificis de primera línia a zones posteriors, també permetria derivar l'edificabilitat fins ara autoritzada a la zona humida cap a altres punts. L'operació no impediria construir als punts de les Fontanelles no protegits.

De moment, el PSIB no qüestionaria aquesta via i, de fet, dirigents d'aquest partit han vinculat aquesta operació amb la reconversió de la Platja de Palma. Per la seva part, la presidenta d'UM, Maria Antònia Munar, també deixà clar ahir que el seu partit no s'oposa a cap de les desclassificacions previstes dins el projecte de llei de mesures urgents que preveu aprovar el Govern. Però, al mateix temps, advertí que s'ha d'estudiar molt bé cada situació concreta per evitar que hi hagi sentències en contra, com les que ha hagut d'afrontar el Consell de Mallorca per desclassificacions anteriors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.