algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

Gesma posa en marxa la unitat de mitja estada per a malalts mentals

El pavelló Galatzó té capacitat per 25 pacients i ha costat 1,3 milions

El proper 11 de desembre l'hospital Psiquiàtric de Palma inaugurarà la nova unitat de rehabilitació de mitja estada.Així ho explicà el conseller de Salut, Vicenç Thomàs, després de la visità que ahir efectuà a aquest recinte hospitalari, on va recórrer el nou equipament que es destinarà al tractament, assistència i rehabilitació, en règim d'hospitalització, de persones amb un trastorn mental greu. Thomàs explicà que el Govern ha destinat un total de 1,3 milions d'euros per posar en funcionament aquesta infraestructura que comptarà amb residència, zones esbarjo i visites, zona terapèutica, sales i tallers de bugaderia i cuina, a més d'altres tallers i aules destinades a la integració d'aquests pacients a la vida quotidiana.

La unitat, denominada Galatzó, té capacitat per a 25 pacients, part dels quals procediran de l'actual residència mixta, mentre que la resta procedirà de derivacions de les unitats de salut mental. La inauguració de la unitat Galatzó suposarà una important redistribució dels espais i serveis de totes les àrees que tracten malalts amb trastorns mentals. En primer lloc, aquells malalts rehabilitables passaran primer per la unitat Galatzó, amb l'objectiu que, després d'una mitja estada, surtin a la comunitat i vagin a residències o pisos tutelats.

Per la seva banda, els pacients amb retard mental aniran a Son Tugores i d'allà passaran, després d'un temps i sempre que estiguin preparats, a residències adequades a la seva patologia. En tercer lloc, els pacients crònics que no han sortit mai a la comunitat, ni podran sortir, com els psicòtics crònics, quedaran ingressats a la unitat de llarga estada ubicada en el recinte de l'hospital Psiquiàtric de Palma. Però aquí no acaben els canvis que experimentarà l'atenció a aquests malalts, ja que l'edifici que ara compleix la funció de residència mixta serà tancat temporalment per a procedir a la seva reforma.

Per altra banda, abans de la visita al nou pavelló Galatzó, el conseller es reuní amb el nou equip directiu de Gesma que, encapçala el seu director, Biel Fortuny, al que s'hi incorporen, el director mèdic de tota l'àrea sociosanitaria, el doctor Francesc Albertí i Soledad Gallardo, com a directora d'infermeria d'aquesta àrea.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.