algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

«Ens ataca qui no estima Mallorca, o venen de fora o són col·laboracionistes»

Munar s'acomiada de presidenta repassant la història d'UM a partir dels «atacs» rebuts

Q. TORRES. Palma.

«Hem rebut atacs terribles dels qui no estimen Mallorca. Generalment dels qui venen de fora i també d'altres, els col·laboracionistes». Però «no han aconseguit eliminar-nos, al contrari, Unió Mallorquina és present ara en totes les institucions importants i tenim més opcions de futur que mai».

Aquesta és la síntesi de la història d'UM segons la seva presidenta, Maria Antònia Munar, que en el seu discurs d'acomiadament repassà els 25 anys de vida del partit posant èmfasi en els «atacs» rebuts per la seva formació cada pic que ha «defensat Mallorca» i els «esforços» per superar-los. «Posam en evidència els qui no estimen Mallorca», sentencià. No ho va dir, però no escapa a ningú que les acusacions als «extremistes» anaven dirigides als sectors més radicals del PP i als seus mitjans afins. Les al·lusions al «deliri» d'un diari amb l'11-M o al «transfuguisme que sempre comença per Calvià», ho posaven de manifest.

«Sempre que hem defensat el territori, els nostres enemics ens han intentat eliminar», amb «atacs» també als «nostres amics i família». «Ens han calumniat, han dit mentides, han fomentat el transfuguisme». «Però no ho han aconseguit» i «com més atacs, més feina per a Unió Mallorquina i més per a Mallorca», recalcà.

El miler de simpatitzants i afiliats d'UM convocats al sopar de celebració dels 25 anys del partit, seguien atentament les paraules que pronunciava la seva presidenta ja entrada la matinada de dissabte. Havien pagat 40 euros per un menú a base d'entrants, puré, porcella i ensaïmada amb gelat. Després hi hauria espectacle i beure per a tothom.

No tot va ser passat. També hi hagué referències al futur. «He decidit no presentar-me a la reelecció» en el desè congrés del 15 de desembre. Un congrés que serà «molt especial», pel relleu i perquè «s'ha de fer el salt definitiu per ser un partit de tot Balears, que pugui estar a totes les institucions».

Entre el públic hi havia una desena d'ex-PSM, entre ells Sebastià Serra, Mateu Crespí o Josep Gomila. Munar va fer saber que el món de la cultura, l'economia i la Universitat també hi era present. «No dubt que el congrés serà un èxit perquè la gent és assenyada» i «el més important no és que guanyin unes tendències o unes altres, sinó que totes juntes facin créixer el partit. Guanyi qui guanyi, tant el president, com el secretari general com el vicepresident, si en fan, tots són d'UM», apuntà abans d'acomiadar-se, en una clara crida a la unitat de tots els aspirants en una sola llista de consens.

«Sé que m'estimau com a presidenta d'UM, però encara més per ser Maria Antònia Munar», digué i aixecà els aplaudiments més llargs de la nit. «La dona més desitjada», com digué el presentador de la gala -«políticament» matisà-, s'acomiadà demostrant que està en forma, tot i la grip que l'acompanyava. L'himne del partit tancà la festa entrada la matinada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.