algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.58°
10°

Les obres del passeig per als vianants de s'Illot començaran abans de l'estiu

La conselleria de Medi Ambient acorda amb els afectats un projecte «menys impactant»

99642
Govern, entitats i associacions consensuaren el projecte de passeig de s'Illot a Cala Morlanda.

El conseller de Medi Ambient del Govern balear, Miquel Àngel Grimalt, ha arribat a un acord amb els afectats del futur passeig per a vianants que unirà s'Illot amb Cala Morlanda, al terme municipal de Manacor, i que suposarà l'execució d'un projecte menys impactant, i les obres del qual es podrien iniciar abans de l'estiu si amb això no s'afecta la temporada turística.

El consens va arribar en una reunió mantinguda divendres a vespre entre el conseller Grimalt i les entitats i les associacions afectades pel passeig de s'Illot a Cala Morlanda. L'objectiu de la trobada va ser rescatar l'antic projecte abans consensuat per totes les parts, i que va ser retirat pel titular actual de Medi Ambient perquè «s'hi havien detectat modificacions substancials sense el vistiplau de les entitats i associacions de la zona».

Així, el projecte s'ha modificat en nou punts «que el PP havia canviat sense acordar-ho amb els afectats» i «s'ha restablert així el projecte consensuat durant mesos». Segons Medi Ambient, les modificacions del PP es referien a la utilització de materials «més impactants, com ara enrajolats, parets i excés de fanals». S'ha optat, així, per un projecte menys «impactant».

Grimalt ha anunciat que la seva intenció és no endarrerir més la construcció del passeig, i que les obres començaran abans de l'estiu de 2008 si no afecten el bon curs de la temporada turística.

A la reunió amb el conseller de Medi Ambient hi assistiren els representants del Club Nàutic, d'associacions de veïns, associacions de comerciants i la plataforma Roques sense Ciment, entre d'altres. A finals de setembre la Conselleria de Medi Ambient va decidir retirar el projecte de passeig marítim de s'Illot a Cala Morlanda del comitè tècnic d'avaluació ambiental, considerant que «no s'ajustava» al que s'havia acordat amb les associacions, entitats i veïns de la zona de s'Illot i Manacor.

Durant la legislatura passada, el govern del PP va introduir una sèrie de modificacions en la proposta que diferien dels acords de la comissió de consens creada per definir el traçat i la forma del passeig esmentat. Aquest fet va provocar la indignació i la protesta d'entitats com Roques sense Ciment, que havien participat en un llarg procés de negociació en el qual s'havia arribat a una proposta de consens. Segons la Conselleria de Medi Ambient, l'exconseller Jaume Font (PP) no va respectar aquest consens i va introduir una sèrie de modificacions.

Despús-ahir el conseller de Medi Ambient tornà a asseure a la taula de negociació les entitats i les associacions, i d'aquesta reunió en sortí el projecte consensuat per al passeig de s'Illot.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.