algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
17°

Set anys esperant un PAC a Can Picafort que potser no arribi mai

El Govern descarta atendre les urgències sanitàries les 24 hores

E.BALLESTERO. Sta.Margalida.

Han passat set anys des que la llavors consellera de Sanitat, Aina Salom (PSOE), prometés als veïns de Santa Margalida en una visita oficial, que tindrien un Punt d'Atenció Continuada, és a dir, un centre de salut que atendria les urgències sanitàries les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana.

Des que Aina Salom es comprometé el 2001 a posar en marxa el nou servei, la construcció del PAC del terme municipal de Santa Margalida ha estat un cúmul de despropòsits que culmina aquesta setmana amb la negativa oficial per part de l'actual equip de la Conselleria de Sanitat que a Can Pifafort es pugui prestar aquest servei. Així els veïns de Santa Margalida, Can Picafort i Son Serra hauran de continuar desplaçant-se a Muro per a les urgències sanitàries per les tardes i nits i els caps de setmana.

Mentre l'equip de govern municipal (PP-CPU) mostra la seva sorpresa i anuncia possibles mobilitzacions, l'oposició (PSOE, UM i Independents) asseguren que PP i la CPU «n'estaven informats». Els partits de l'oposició recorden que Miquel Cifre (PSOE) ja va mostrar la seva preocupació sobre si el nou centre seria o no un PAC el juliol de 2006, quan el PP encara estava al capdavant del Govern balear. Encara van més enllà i responsabilitzen directament PP i CPU del retard en la construcció de l'edifici recepcionat dimarts passat i que finalment no serà un PAC.

L'entrada en funcionament d'un PAC en el terme municipal de Santa Margalida s'ha convertit gairebé en una qüestió d'estat per a polítics i veïns que anuncien una recollida de firmes per tractar de forçar un canvi d'opinió en el Govern. L'oposició critica durament la proposta de PP i CPU i encara que defensen la urgència de tenir un PAC sostenen que la recollida de firmes no ha de partir de les institucions.

La promesa, que va fer Salom fa ara set anys i mig, de construir un PAC en el terme municipal va obrir una autèntica bretxa entre els socis de govern de l'Ajuntament que havien de decidir on s'havia de construir el complex. La rivalitat entre vilers i picaforters es va fer més evident que mai i, conscients de les repercussions de la seva decisió, els polítics van tardar a decidir la ubicació del complex.

La decisió no va ser fàcil i es va demorar una legislatura gairebé completa fins que el PP, conscient que la CPU podria pactar una moció de censura amb UM i PSOE (cap de les parts no ha amagat que hi va haver converses), va decidir finalment en un polèmic ple convocat per via d'urgència votar a favor que el PAC es fes a Can Picafort. Miquel Roig (fins llavors regidor del PP) va presentar fins i tot la seva dimissió perquè no volia ser el responsable de renunciar a un PAC a la Vila. Allò va significar un autèntic triomf per a CPU, els actuals representants del qual reben set anys i després una gerra d'aigua freda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.