algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

La Sala arriba a un acord amb Gaspar Coll i li pagarà 660.000e

Així es pagarà l'expropiació dels terrenys qualificats de zona verda

MARIA NADAL. Sineu.

Sembla que al final la llarga història entre el propietari Gaspar Coll i l'Ajuntament de Sineu arribarà a la seva fi. Durant el ple de divendres a vespre, el batle de la localitat, Josep Oliver (PP), explicà que «hem arribat a un principi d'acord amb el propietari dels terrenys de la zona verda en virtut del qual li haurem de pagar 660.000 euros per a la seva expropiació».

D'aquesta manera, quan l'acord ja sigui ferm, l'Ajuntament haurà de pagar 250.000 euros al propietari i al cap d'un any fer efectiu el pagament fins a arribar als 660.000 euros acordats. En aquest punt, Oliver explicà que «contractarem una pòlissa per poder realitzar el pagament dels 250.000 euros, i després sol·licitarem un avanç del Fons de Cooperació Local mitjançant el qual disposarem de prou doblers per pagar la resta al propietari dels solars de la zona verda».

Aquesta darrera opció s'adoptarà per poder garantir el pagament, «perquè als terrenys de la zona verda també hi ha uns solars però ningú no ens garanteix que els puguem vendre abans d'un any per poder disposar dels diners», afirmà Oliver, que acabà assenyalant que «amb el Fons de Cooperació Local ens asseguram poder fer el pagament».

Tant la contractació de la pòlissa com la sol·licitud al Fons de Cooperació Local s'aprovaren en el ple de divendres amb els vots a favor de l'equip de govern (PP i UM) i de Sineuers Independents. El PSOE i Esquerra s'hi abstingueren.

El propietari dels terrenys, que l'Ajuntament declarà zona verda l'any 1985, ja en demanà l'expropiació l'any 2001, però fins ara no s'havia arribat a cap principi d'acord per dur a terme el tràmit.

Just l'any 2001, el propietari Gaspar Coll va acudir al Jurat Provincial d'Expropiació, on taxaren el valor dels terrenys en 580.000 euros, «però sumant-hi els interessos des de l'any 2001 fins ara ens sortia un import a pagar de 660.000 euros, als quals s'havien d'afegir gairebé 68.000 euros més. D'aquesta manera, amb el principi d'acord l'Ajuntament es podrà estalviar els 68.000 euros, digué Oliver.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.