cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

L'aparcament de la zona hotelera i la portuària serà restringit per l'ORA

S'instal·laran passos elevats de vianants a la Colònia per aturar els excessos de velocitat

69998
L'aparcament restringit arribarà també a la zona portuària de l'enclau turístic.

La manca d'aparcament i el caos circulatori, uns dels principals problemes que pateix la Colònia de Sant Jordi en els mesos d'estiu, seran solucionats en part, en el decurs de la pròxima temporada. La solució elegida pels responsables polítics serà instaurar una Ordenança Reguladora de l'Aparcament (ORA). Per això, la junta de districte de la zona costanera va aprovar el passat dimecres que instaurarà l'ORA a tota la zona hotelera i del port. Ara, haurà de ser l'Ajuntament de ses Salines qui aprovi els preus i altres detalls, ja que la junta de districte no té competències per aprovar impostos i taxes.

El president de la junta de districte, Antoni Perelló (PSOE), va detallar que la zona ORA quedarà instaurada en l'àrea portuària que inclou tots els carrers que queden en el triangle format per l'avinguda del Marquès del Palmer i els carrers Major i de Gabriel Roca. A la zona hotelera, l'aparcament restringit serà des de la plaça d'Europa fins a la platja del Coto i tota la zona dels hotels.Perelló va explicar que ara s'hauran de detallar els horaris, tarifes i altres aspectes de l'ordenança i també si es concedeix la gestió a una empresa o si es fa municipal.

Quant a l'horari, Perelló va apuntar que «al contrari d'estipular-ho segons l'horari comercial, nosaltres ho farem segons els horaris d'estada a la platja i per això l'aparcament podria ser restringit de 10 a 18 hores». A més, està previst que hi hagi tiquets d'ORA per a tota la jornada per qui vulgui passar tot el dia a la platja i, a més, també està previst que hi hagi targetes de resident.

L'ordenança reguladora de l'aparcament només estaria en vigor durant els tres o quatre mesos de temporada alta, ja que durant la resta de l'any no hi ha problemes. Perelló s'alegrà que en el decurs de la sessió de la junta de districte alguns veïns aportassin idees i suggerències i que «hi va haver debat però no un rebuig frontal». D'altra banda, el pròxim estiu i a manera de prova, s'instal·laran dos passos elevats per a vianants a l'avinguda del Marquès del Palmer per tal de frenar els excessos de velocitat. En cas que doni els resultats prevists, aquests es podrien estendre a altres carrers de la costa on els excessos de velocitat són un problema seriós.

De fet, la Policia Local ha fet un plànol d'aquests punts negres que inclourien també l'avinguda de la Primavera i els carrers Major, dels Estanys o deGabriel Roca. «L'estiu que ve estaran instal·lats a Marquès del Palmer i segons els resultats i allò que ens digui la Policia Local, decidirem si els posam a altres indrets», apuntà Perelló.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.