algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Denunciada una empresa que fa safaris amb jeep pel PORN de Tramuntana

Els organitzadors ofereixen rutes per dins els alzinars protegits de Mancor de la Vall i d'Escorca

97402

Els 25 jeeps estan amagats darrere una construció mig esbucada, a prop de les cases dels senyors de Massanella. Foto: M.G. /A.M.

Una denúncia registrada a la Conselleria de Medi Ambient el dia 11 de setembre pels mateixos agents ambientals posa de manifest que «una empresa té estacionats 25 vehicles tot terreny, marca Suzuki, en sòl rústic a la finca de Massanella, al municipi de Mancor de la Vall». Tot fa pensar que aquest gran nombre de cotxes 4x4 s'utilitzen per a l'organització de safaris pels camins que recorren aquesta possessió, que està inclosa en el Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) de Tramuntana a causa dels seus grans valors ambientals i paisatgístic. Els camins per on suposadament circulen els vehicles arriben fins al coll de sa Línia (Escorca), que separa el puig de Massanella i el de n'Alí i que, per tant, és un dels territoris que gaudeixen d'una protecció específica, ja que és una zona d'alzinar.

En aquests moments, la Conselleria ha obert un expedient informatiu sobre l'activitat de l'empresa esmentada que, si es confirma que no és compatible amb els usos que estableix el PORN, podria acabar en un expedient sancionador.

L'expedient només es refereix al fet que els jeeps estan estacionats en una finca protegida, segons informaren fonts de la Conselleria. Així mateix, el document esmenta que «un agent ambiental sol·licità informació a un treballador de l'empresa, el qual reconegué que l'activitat que desenvolupaven no tenia els permisos pertinents». El cert és que 25 cotxes tot terreny circulant de manera simultània per les zones naturals, hi comporten una contaminació acústica i un moviment de terra que els tècnics de la Conselleria hauran d'analitzar, per determinar si són compatibles amb la protecció de què gaudeix Massanella.

En aquests moments, els 25 cotxes estan semiamagats darrere una construcció mig esbucada, just devora les cases dels senyors de la possessió. Tanmateix, un cartell delata la presència de l' activitat. «Expedición Montaña - Massanella Tramuntana», està escrit al rètol sobre la simbologia dels quatre punts cardinals, al·ludint a l'esperit expedicionari de l'empresa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.