algo de nubes
  • Màx: 14.95°
  • Mín: 7.61°
14°

Les teuleres de Mallorca pateixen una greu crisi en tancar dotze empreses el darrer any

Les teuleres de Mallorca pateixen una greu crisi i en el darrer any n'han tancat 12 de les 22 que quedaven a l'Illa. La competència de les empreses industrials de la Península supera en competitivitat i rendibilitat les de caire tradicional de les Illes. Així ho assenyalaren Antoni Bauçà, president de l'Associació de fabricants de productes ceràmics per a la construcció de Balears, i Catalina Julve, consellera insular de Medi Ambient.

Aquesta darrera anuncià la necessitat de donar ajudes a un sector tradicional com el de les teuleres: «Cal protegir el teixit laboral, hem de fer una aposta per les teuleres a fi que tenguin força dins el món industria. Per això, des del departament de Medi Ambient del Consell signarem convenis de col·laboració amb l'associació durant els propers mesos». Actualment queden teuleres a Vilafranca, Petra, Manacor, Felanitx, Campos i Pòrtol, però moltes es troben amb una situació urbanística alegal, segons assenyalaren els mateixos empresaris i la consellera Julve.

Aquesta situació «fa anys que s'ha d'arreglar, ja que les nostres indústries es construïren fa anys en terrenys rústics i ara no podem assumir el cost de traslladar-nos a un polígon», afirmà el propietari de la teulera de Bandrís. Les teuleres no tenen l'interès general, i aquest fet atura les iniciatives dels empresaris d'expandir l'empresa. La consellera també visità les instal·lacions de la teulera Mascaró, al terme municipal de Petra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.