nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.44°
13°

El Consell obre la via per recuperar el control urbanístic sobre Palma

El PP, en contra, pretén impugnar la reforma de la Llei de capitalitat

El Pacte vol que el Consell de Mallorca recuperi les competències de control sobre l'urbanisme de Palma que l'Ajuntament de Ciutat li va substreure la passada legislatura a través de la polèmica Llei de capitalitat. El PP no. El ple de la institució insular aprovà ahir, amb el vot en contra dels populars, trametre al Parlament una proposició de llei que reformarà la Llei de capitalitat i tornarà a la situació original, quan el Consell era qui donava el darrer vistiplau a les modificacions del Pla general de Palma o era qui decidia a l'hora de concedir un interès general en sòl rústic. Els populars, impulsors de la Llei de capitalitat de Palma, no només rebutjaren la reforma sinó que amenaçaren amb la possibilitat d'impugnar-la perquè, segons ells, no s'hauria seguit el procediment correcte. Per al portaveu del PP, Jaume Font, la decisió suposa una passa enrera en el procés de descentralització i fa més feixuc l'urbanisme.

La consellera del Territori, Maria Lluïsa Dubón, recriminà al PP que no donàs suport a la iniciativa, negà que amb l'actual situació se simplifiqui el procés i advertí que una segona lectura, com la que feia abans el Consell, millorava les decisions urbanístiques. Aquest no fou l'únic debat que marcà el ple. El PP tornà a dur una proposta en la qual es reclamava la creació de més mecanismes de control i publicitat sobre els ajuts. La iniciativa provocà la intervenció de la presidenta, Francina Armengol, qui acusà els populars de danyar la imatge de la institució amb la seva «demagògia» i els va retreure que critiquin les subvencions donades pel Consell i no diguin res de les de s'Institut i de les del Govern, quan la Sindicatura de Comptes hi ha detectat deficiències més importants.

La presidenta anuncià que aquesta setmana es publicaran a la plana web del Consell els beneficiaris de les subvencions però, amb tot, s'aprovà parcialment la proposta del PP pel que fa a la publicació de les subvencions a dos diaris i un digital, mentre que la institució tengui recursos, i a l'obligació de la presència del patrocini del Consell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.