algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 7.61°
15°

Ambient de Dijous Bo a una Fira Medieval carregada d'activitats

Els inquers estrenaren nova zona per a vianants del carrer Born

MARTA MEDRANO. Inca.

La sensació de carrers plens de gent per on fa mal caminar típica del Dijous Bo es va viure ahir a Inca amb motiu de la tercera fira dedicada a l'època. Els carrers per on transcorria el mercat medieval, com el carrer Major, el carrer Jaume Armengol o el carrer Born s'ompliren a vessar de gent durant tot el matí i part de l'horabaixa d'ahir.

La percussió i les bromes de la cercavila èlfica representada pel teatre Trabalenguas animà els visitants, que quedaven embadalits amb les paradetes medievals, a les quals es podia veure de tot. Des d'un forn de pa de llenya a l'antiga, on la gent feia cua per comprar, fins a paradetes on es tallaven armadures de l'edat mitjana, artesans elaborant fang, d'altres esmolant pedres o els típics productes de menjar que hi ha a totes les fires, però que en el cas de la medieval es presenten amb venedors vestits com cavallers i paradetes engalanades amb fusta, palla i teles vistoses amb escuts de cavalleries.

L'ambient medieval complí tots els requisits. No hi mancaren detalls com uns cavallets de fusta als quals pujaven els més petits o tot un seguit de jocs infantils amb tiradors, espases, objectes giratoris situats a la plaça Antoni Fluxà i que van ser tot un atractiu per als infants.

Una de les novetats d'enguany fou la representació del festeig de la boda del cavaller Tirant lo Blanc i l'estimada Carmesina a càrrec del teatre Trabalenguas. Els espectacles se succeïren durant tota la jornada i van incloure un duel d'amor, música medieval i contes infantils. Un dels indrets on es concentrava més gent era a les paradetes on es podia menjar carn torrada, pop i dolços com creps, situades al carrer Jaume Armengol.

La Fira serví a més perquè tots els inquers poguessin gaudir de la nova estètica per a vianants del carrer Born, afectada fins dissabte per les obres del mercat cobert.

Al marge de la Fira ahir també se celebrà la segona Diada Eqüestre Ciutat d'Inca al Club Hípic Es Raiguer, on se celebrà un concurs d'enganxat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.