algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

El pressupost per a IB3 no arriba a la meitat del que gastava el PP

La direcció vol negociar amb el Govern un augment de la partida

El Govern de centreesquerra no ha augmentat per a l'any que ve el pressupost per a la radiotelevisió pública autonòmica, IB3, que, segons els comptes presentats aquesta setmana al Parlament, se situa entorn dels 39 milions d'euros, una xifra que no arriba a la meitat del que gastà el PP durant el darrer exercici liquidat, el 2006, on les despeses arribaren fins a més de 90 milions.

Fonts de l'ens públic han explicat a aquest diari que la partida prevista en els pressuposts generals de la Comunitat per al 2008 és pràcticament idèntica a la que fixà l'anterior Executiu per a enguany, encara que de la mateixa manera que als anteriors anys, el pressupost inicial es troba disparat amb diferents ampliacions de crèdit i pressupost.

En qualsevol cas, la direcció que encapçala Antoni Martorell troba insuficient la previsió econòmica per a IB3 que ha fet el Govern i ha expressat la seva intenció de negociar amb l'Executiu un augment substancial de la seva partida. En aquest sentit s'ha de recordar que els pressuposts generals de la Comunitat han començat una tramitació al Parlament que no acabarà fins d'aquí un mes i mig i en la qual s'acorden esmenes per modificar determinades partides.

Des de la direcció de l'ens es considera que IB3 ha de veure augmentat el seu pressupost per a l'any que ve per complir amb el compromís, fixat des del mateix nou Govern, que la radiotelevisió autonòmica es converteixi en un vertader servei públic de qualitat.

A més d'això, i tal com deixà de manifest el director general, Antoni Martorell, durant la seva compareixença en el Parlament, l'ens ha d'assumir una elevada càrrega financera generada pels anteriors gestors, amb un deute adquirit amb entitats bancàries que se situa al voltant dels 138 milions d'euros. IB3 ha de fer front durant el 2008 a uns 4 milions d'euros només en interessos d'aquests crèdits. A més, amb la infraestructura heretada, assegurà que només els contractes per a informatius i la part tècnica ja fets per a l'any que ve suposaran unes despeses d'uns 52 milions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.