algo de nubes
  • Màx: 16.64°
  • Mín: 7.61°
16°

La planta hotelera de Mallorca tanca i just queda el 30% en actiu

Tot i el mal temps, els empresaris estimen que hauran augmentat vendes per octubre sobre el 2006

Amb l'octubre acaba una altra temporada turística a les Balears. Entre els dies previs i posteriors al pont de l'1 de novembre, els hotelers de Mallorca tanquen els seus establiments i queda just entre el 25 i el 30 per cent de la planta oberta, segons indiquen fonts de la Federació Hotelera de Mallorca (Fehm). La xifra d'hotels que continuen la seva activitat els mesos d'hivern es manté constant durant els darrers anys. Així, des de la federació assenyalen que no es percep cap símptoma de desestacionalització, ja que de moment no hi ha prou volum de negoci per poder tenir més hotels oberts.

La situació a la Platja de Palma és lleugerament millor. Dels 125 hotels que hi operen, devers 20 es mantenen oberts tot l'hivern i 20 més començaran l'activitat a partir de gener, després de fer reformes o de donar vacacions als treballadors. En total, prop del 40 per cent de la planta, segons assenyala el president de l'Associació Hotelera de la Platja de Palma, Francesc Marín. Aquesta temporada turística ha tingut un «bon» final, encara que hagi estat un dels octubres més plujosos a Mallorca, indiquen des de la Fehm. Mentre esperen tenir les xifres definitives que ho confirmin, les primeres estimacions dels hotelers assenyalen que pel mes d'octubre l'ocupació podria haver estat superior a la del mateix període de l'any passat. D'aquesta manera, se situaria per sobre del 60 per cent que es registrà el 2006.

Els hotelers tanquen així una temporada de la qual destaquen la «lleugera» recuperació de la rendibilitat. Amb la vista posada ja en l'any que ve, el sector turístic espera la continuïtat de les xifres dels dos darrers exercicis. Sobretot si es té en compte que s'han signat contractes amb increments entorn del 4 per cent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.