algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.57°
17°

Unió de Pagesos es planteja, també, fer mobilitzacions contra la política agrària

La patronal acusa la Conselleria de «paralització i inactivitat davant la greu crisi del sector»

Unió de Pagesos acusà ahir la Conselleria d'Agricultura de «paralització i inactivitat davant la greu crisi que afecta el sector». Per tot això, la patronal agrària convocarà els seus membres en assemblea extraordinària la setmana que ve per dicidir si emprenen mobilitzacions contra la gestió del departament que dirigeix Mercè Amer. «Han pasat més de 100 dies des que el nou Govern prengué possessió i la Conselleria encara es troba totalment paralitzada. Estam cansats de reunir-nos i parlar amb la consellera Amer i, tanmateix, no aclarim res», afirmà ahir en roda de premsa Biel Torrens, portaveu d'Unió de Pagesos.

De moment, la patronal ha demanat una reunió amb el president Antich per fer-li saber el seu malestar. Si l'assemblea, però, decideix mobilitzar-se, el mes de novembre es podria estrevenir que les dues patronals agràries que hi ha a Mallorca, Unió de Pagesos i Asaja, ho fessin alhora. Torrens explicà que «no hi ha hagut cap tipus de contacte entre les dues patronals». Així mateix, però, reconegué que els motius pels quals es queixen totes dues «són els mateixos».

Dia 14 de novembre Unió de Pagesos té previst assisitir a la manifestació convocada a Madrid per reclamar mesures urgents perquè baixi el preu dels cereals destinats al bestiar. L'Associació Intersectorial Agrària (AIA) de Pimen també anuncià ahir que se sumarà a les reivindicacions d'Unió de Pagesos. D'altra banda, el Consell de Govern aprovà ahir destinar 10,5 milions d'euros a fomentar el benestar i la sanitat animal i el suport a empreses estratègiques al sector. Aquesta partida servirà per afrontar despeses i actuacions compromeses en la legislatura anterior. Una part es destinarà també a inversions en matèria pesquera, reserves marines i control de plagues.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.