algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

Vuit pobles del Pla inicien avui la recollida selectiva porta per porta

Tots els municipis de la Mancomunitat tindran ja aquest servei

Vuit pobles de la Mancomunitat del Pla s'afegeixen avui a la recollida selectiva porta per porta. Algaida, Ariany, Costitx, Llubí, Montuïri, Petra, Santa Eugènia i Vilafranca inicien, a partir d'avui mateix, la recollida dels residus de manera separada en diverses fraccions. Cinc tipus diferents de residus es recolliran cada dia arreu dels vuit municipis que s'afegeixen a la resta de pobles del Pla de Mallorca que, des del juny passat, ja havien iniciat aquest procés, llevat de Porreres, que ja feia alguns anys que havia incorporat aquest sistema a la recollida de fems del municipi.

Ara, cada dia un camió passarà per aquests vuit pobles a fer-hi la recollida d'envasos, paper, vidre, rebuig i bolquers, i la de matèria orgànica. Aquestes vuit localitats tindran un dia fixat per a cada fracció, llevat de l'orgànica, que es recollirà tres dies de la setmana. Així, els pobles tindran el mateix dia de recollida de cada fracció. El dilluns serà el torn dels envasos; dimarts, rebuig; els dimecres, divendres i diumenge la matèria orgànica i els bolquers en una bossa diferent de la de l'orgànica; i els dijous es recollirà el paper. Tots aquests residus es recolliran els vespres, de les 20.00 a les 22.00 hores.

Quant a la recollida del vidre, es durà a terme els matins i els dies triats seran els següents: a Llubí els dilluns; Algaida i Santa Eugènia hauran de treure el vidre els dimarts; dimecres, Montuïri i Costitx; els dijous, Petra i Ariany, i els dissabtes Vilafranca. Aquests pobles s'afegeixen a la resta de localitats del Pla que ja havien implantat aquest mètode: Sant Joan, Sineu, Lloret, Maria de la Salut i Sencelles, a més de la ja esmentada Porreres. Fa un poc més de dos anys que aquest darrer municipi implantà el sistema i, si bé en un principi provocà alguns problemes a l'hora d'aconseguir que tothom s'hi acostumàs, sobretot la gent d'edat, amb data d'avui la valoració no pot ser millor i l'augment de les tones de recollida permet parlar d'uns resultats positius. Així, aquests vuit municipis apliquen a partir d'avui un nou sistema, per al funcionament del qual es preveu un procés d'adaptació dels veïns.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.