nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

El Govern aprovarà desclassificacions urbanístiques a través d'un decret llei

L'Executiu farà servir «de manera imminent» la potestat que li atorga el nou Estatut

El Govern aprovarà una sèrie de mesures legislatives urgents en matèria de territori, que inclouran desclassificacions urbanístiques, per mitjà d'un decret llei que permeti la seva entrada en vigor «de manera imminent» mentre en el Parlament es tramiten els projectes legislatius que recolliran les iniciatives en matèria territorial acordades en el Pacte de centreesquerra. L'Executiu farà servir així per primera vegada la potestat que li atorga el nou Estatut d'Autonomia perquè, en casos d'«extraordinària i urgent necessitat», dicti mesures legislatives provisionals en forma de decret llei. En qualsevol cas, l'acord del Govern haurà de ser refermat expressament amb una votació al Parlament en el termini d'un mes. Si no és així, quedaria derogat.

Tal com avançà aquest diari el passat dia 14, la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori és la que ha impulsat l'aprovació d'un conjunt de mesures legislatives dirigides principalment a derogar de manera urgent les excepcions urbanístiques que establí el Govern de Jaume Matas per mitjà de les lleis d'acompanyament dels pressuposts, flexibilitzant la protecció del territori. Les negociacions entre els diferents grups parlamentaris que donen suport al Govern avancen per tancar el contingut final del decret llei. La prohibició per a la construcció de nous ports esportius i camp de golf que incloguin oferta turística o residencial, seran dues mesures més, recollides en el Pacte, que s'inclouran al decret mentre es modifiquen les lleis pertinents, tot i les reticències inicials d'Unió Mallorquina.

On continua havent-hi més dificultats és a l'hora de fer la llista de les desclassificacions urbanístiques. Fins ara només n'ha transcendit que la de Cala Blanca, al terme d'Andratx, en serà una. L'acord de govenabilitat és més ambigu quan aborda les desclassificacions, i recull que «sempre que existeixi l'acord unànime de les forces polítiques signants» es podran eliminar urbanitzacions segons el seu grau de consolidació. UM continua posant emperons a aquesta llista. En qualsevol cas, el Govern també negocia amb els consells insulars i amb els ajuntaments les desclassificacions que els podrien afectar, atès que haurien de modificar el seus corresponents plans territorials i planejaments urbanístics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.