algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Santiago anuncia una nova norma autonòmica d'igualtat per al 2008

La nomativa derogarà la Llei per a la dona, en considerar-la obsoleta

MARIA QUES. Palma.

La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, anuncià ahir la intenció del Govern de crear una llei d'igualtat entre homes i dones, que substituirà l'actual Llei de la dona, que «és obsoleta».

Santiago realitzà aquestes declaracions després de presentar al Consell Rector de l'Institut Balears de la Dona (IBD), les principals línies d'actuació per a 2008. A més, s'hi produí la renovació dels seus càrrecs institucionals i també de les quatre representants de les diverses associacions de dones de les Illes.

La consellera, que comparegué davant els mitjans amb la directora de l'IBD, Lila Thomàs, explicà que el Consell valora de manera molt positiva que es canviï la norma. Destacà que l'actual Llei per a la Dona «tan sols és una llei de principis molt genèrica», però «no marca cap dret ni cap mesura concreta sobre prestacions socials i econòmiques», i sempre s'ha considerat «paternalista» per tots els partits polítics, llevat del Partit Popular.

Thomàs, que també criticà la normativa actual, afirmà que tan sols «inclou recomanacions i principis, però cap obligació», cosa que la converteix en una normativa «totalment obsoleta amb data d'avui, que ha de ser derogada».

La consellera es va comprometre que aquest canvi de legislació es produeixi l'any 2008, «a tot estirar el primer semestre de 2009». Tanmateix, ressaltà que l'objectiu de l'Executiu és que aquest document arribi al Parlament amb el consens de tots els partits polítics i entitats socials, i que estableixi compromisos «transversals» que afectin totes les conselleries del Govern.

Una vegada que hagi entrat en vigor aquesta normativa, també s'aprovarà un nou pla d'igualtat, que ja fou presentat per l'Executiu anterior i que s'està modificant perquè «era molt genèric».

No obstant això, Santiago afirmà que abans d'aprovar aquest pla, s'han de dur a terme les transferències de les polítiques socials als consells, i després seran aquestes institucions les que hauran d'elaborar els seus plans.

D'altra banda, la directora de l'IBD reconegué que «en aquests moments, no hi ha igualtat entre home i dona a les conselleries ni a les institucions». Així, posarà en marxa un pla d'igualtat amb mesures per eliminar les traves que impedeixen o dificulten la igualtat entre sexes a les administracions.

A més, avançà que el pressupost de l'IBD s'aprovarà en una pròxima reunió del Consell Rector, abans de Nadal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.