nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Devers 9.500 joves balears podran rebre ajudes de Madrid pel lloguer

La ministra Carme Chacón signà a Palma convenis per valor d'uns 7'5 milions

82344
Chacón i Antich a la roda de premsa que oferiren al Consolat de Mar. | M. À. CANYELLAS.

Uns 9.500 joves de Balears compleixen els requisits per accedir a les ajudes directes que el Ministeri de l'Habitatge oferirà durant l'any que ve per facilitar el pagament del lloguer. El col·lectiu d'entre 22 i 30 anys amb unes retribucions anuals de menys de 22.000 euros podrà fer les sol·licituds a partir de l'1 de gener per rebre 210 euros al mes durant un període màxim de 4 anys.

La ministra d'Habitatge, Carme Chacón, incidí ahir en aquestes ajudes durant la seva visita a Palma per reunir-se amb el president del Govern, Francesc Antich, i signar diferents convenis i protocols de col·laboració amb l'Executiu balear i alguns ajuntaments de les Illes, que significaran una aportació d'uns 7'5 milions per part del seu Departament.

Precisament uns dels convenis correspon a la creació de «Finestres Úniques de l'Habitatge» a les localitats de Palma, Inca, Maó, Ciutadella, Eivissa i Formentera, on es puguin tramitar les sol·licituds de les ajudes incloses en el Pla Estatal de Suport a la Emancipació i Impuls del Lloguer. Aquesta setmana el conseller d'Habitatge del Govern, Jaume Carbonero, ja avançà que el seu Departament s'encarregarà de la gestió per a la tramitació de les ajudes.

La ministra Chacón ha començat una ronda de contactes amb els governs autonòmics per garantir la posada en marxa del seu pla a partir de l'1 de gener. Durant la seva compareixença ahir a Palma aprofità per assegurar que el Pla Estatal d'Habitatge 2005-2008 haurà facilitat l'accés a l'habitatge a unes 13.000 famílies de Balears, amb un inversió de 115 milions d'euros, un 77% que el pla anterior.

Durant la reunió d'ahir, els municipis d'Eivissa i Maó s'adheriren al conveni de col·laboració signat recentment entre l'Ajuntament de Palma i la Societat Pública de Lloguer per col·laborar en les iniciatives per dinamitzar el mercat d'habitatges de lloguer i per compartir recursos i informació per difondre les ajudes públiques en aquesta matèria.

Tot i les dificultats que ha tingut el Govern central socialista per donar solucions a les dificultats per a l'accés a l'habitatge (Chacón substituí aquest estiu Maria Antònia Trujillo per aquesta raó), la ministra defensà ahir la gestió feta assegurant que només durant el darrer any s'ha posat en marxa arreu de l'Estat la construcció d'uns 100.000 habitatges de protecció oficial, «una xifra rècord en els darrers vint anys». Chacón també descartà que el preu de l'habitatge pugui tornar a experimentar una alça important. Destacà que durant aquesta legislatura el seu increment anual ha passat d'entorn del 15 al 5% i pronosticà que es pot arribar a situar lligat a les xifres de l'IPC.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.