algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

El GREC celebra el XXè aniversari

L'associació socioeducativa treballa amb infants, joves i famílies

El Grup d'Educadors de Carrer i Treball amb Menors, GREC, celebrà ahir el seu 20è aniversari. L'associació dedicada a l'atencio socioeducativa va néixer l'any 1987 i fou la primera entitat d'aquestes característiques que s'implantà a Mallorca.La celebració comptà amb l'assistència de la consellera d'Educació, Bàrbara Galmés; de la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol; del director general d'Innovació i Formació del Professorat, Josep Serra; i del cap del Servei de Formació, Miquel Perelló.

La consellera visità les instal·lacions de l'associació, acompanyada pel seu president, Carlos Portalo, amb la finalitat de conèixer els projectes de l'entitat. Després de la visita, va tenir lloc una festa al pati del casal de barri annex. En un principi l'associació treballava pels infants i joves però en el transcurs d'aquests vint anys, el GREC ha anat augmentant de manera important el seu volum de feina fins assolir les 3.827 persones ateses al llarg de l'any 2006 en els seus diferents programes. D'una banda, fent feina amb altres sectors de la societat com famílies i població reclusa, però també amb intervencions a pobles de l'illa i a barriades de Palma.

L'entitat socioeducativa reafirmà el seu compromís de seguir treballant amb els sectors més desafavorits de la societat per millorar la seva situació, però sense deixar de banda nous projectes i programes amb tots els col·lectius que ho demanin. A l'actualitat, el GREC disposa de 80 professionals que desenvolupen diferents activitats, tot i que la principal tasca segueix sent la d'educadors de carrers, on desenvolupen la seva activitat en un total de 9 municipis i 6 barriades de Palma. Aquests professionals varen atendre l'any passat un total de 1.821 infants i joves.

Pel que fa als 11 educadors familiars de Palma i altres 11 destinats al departament de menors, aquests atengueren, en 2006, 249 menors i 120 famílies; mentre que els 4 educadors d'emancipació de joves ajudaren 43 joves; i la llar funcional per a menors d'entre 14 i 18 anys en situació de dificultat social va donar els seus serveis i ajuda a un total d' 11 joves.Pel que fa a la intervenció dels professionals del GREC en el centre penitenciari de Palma , hi ha 13 monitors que desenvolupen tasques de rehabilitació psicosocial, educadora i d'inserció laboral en programes en els que l'any passat hi van prendre part un total de 521 reclusos. Un dels serveis que ha tingut més usuaris, 1.164 en 2006, ha estat el servei d'ocupació de la Mancomunitat del Raiger on treballen dos educadors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.