cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.04°

El Govern ajuda amb dos milions els pagesos afectats per la tempesta

Complementarà també les indemnitzacions a indústries i comerços

Els pagesos que es van veure afectats per la gran tempesta registrada a l'Illa el passat 4 d'octubre podran sol·licitar ajudes al Govern durant el proper mes a través de la convocatòria aprovada ahir amb una partida inicial de dos milions d'euros. Per altra banda, el Consell de Govern aprovà ahir obrir també una línia d'ajudes per als danys a infraestructures comercials i industrials i de serveis. Quan es tingui un cens d'afectats es determinarà la seva quantia econòmica aproximada.

La consellera d'Agricultura i Pesca, Mercè Amer, explicà ahir que les ajudes agrícoles tindran com a finalitat cobrir entre el 75 i el 100% dels danys que no siguin coberts per les companyies d'assegurances establint diferents mòduls segons el tipus de béns afectats. S'ha de recordar també que les indemnitzacions per part de l'Estat no arribaran a aquest sector, mentre que pel que fa al comerços i a les indústries es complementarà als ajuts estatals aprovats.

Fins avui, el Govern ha rebut un total de 216 comunicacions sobre danys a béns i infraestructures agrícoles i ramaderes, procedents principalment del municipis de Palma, Marratxí i Santa Maria. A més de les explotacions de cultius i arbres també es veieren afectades edificacions i hivernacles, principalment.La consellera Amer explicà que mentre els pagesos tindran un mes per sol·licitar formalment les ajudes a partir de la publicació en el Butlletí Oficial (BOIB), el Govern contestarà les sol·licituts en el termini màxim de tres mesos. Tan sols podran accedir a les ajudes aquells titulars de les explotacions agràries inscrites en el registre de Balears.

La intenció, segons explicà Amer, és indemnitzar aquelles explotacions que tinguin una pòlissa en vigor que hagin patit pèrdues per danys en les seves produccions que no cobreixin les assegurances.Els perjudicats pel temporal que no tinguin cap tipus d'assegurança rebran un 20% de les quanties fixades per a la resta, i pel que fa a la justificació del pagament de les ajudes, n'hi haurà prou amb l'informe tècnic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.