algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

El poble tindrà una escola i un museu de música a l'antic quarter

Serà gràcies a un projecte d'un pressupost d'1'1 milions d'euros

Els veïns de Petra disposaran d'una escola de música i un museu etnològic a partir del proper mes d'agost. Serà gràcies a l'execució d'un ambiciós projecte que costarà un total de 1.150.000 euros. L'obra servirà per completar la reforma de l'edifici de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil que ja acull el Teatre Municipal i el Casal de Joves, entre d'altres serveis.Aquest projecte serà finançat en un 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER); un 40 per la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia i el 10 per cent restant de les arques municipals.

La consellera de Comerç, Indústria i Energia, Francesca Vives; el director general de Fons Europeus, Jaume Garau, el batle de Petra, Joan Font i els regidors Tomeu Gual i Catalina Mas, van presentar ahir el projecte que farà justícia a les necessitats en infraestructures musicals que requereix la localitat. En aquest sentit, les xifres ho demostren: la banda de música està integrada per 55 persones i l'Escola de Música compta amb 220 alumnes inscrits.

Aquestes xifres les va donar Francesca Vives i va destacar que per aquest motiu es tracta d'un projecte «fantàstic que agradarà tot el poble per la llarga tradició musical que té Petra, un poble que es mereix i necessita unes instal·lacions musicals adequades». Per la seva part, Joan Font va afegir que la construcció d'una escola de música era una «prioritat» per a la localitat ja que té «gairebé més alumnes que el col·legi de primària». Jaume Garau va matisar que aquest projecte ha d'estar acabat el pròxim mes d'agost ja que, en cas contrari, es perdria l'ajuda d'Europa.

El museu etnològic i l'escola de música compartiran espais en una superfície de gairebé 500 metres quadrats. Hi haurà una gran sala d'assaig i altres sales de més reduïdes dimensions, totes elles amb diferents instruments de diverses èpoques exposats. A més s'habilitarà una sala de juntes i oficines. Destacar que aquest edifici acabarà amb un important dèficit en infraestructuresa Petra. Cal destacar que a hores d'ara els músics i aprenents assagen a ca les Monges.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.