algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 8.69°
18°

El PP exigeix ara no «utilitzar» els pressuposts per a canvis urbanístics

El Govern Matas ho va fer amb els quatre exercicis de la legislatura

El diputat del PP, Jaume Font, advertí ahir el nou Govern que «no s'atreveixi a utilitzar» la Llei d'acompanyament dels pressuposts de la Comunitat per introduir mesures dirigides a aturar o alentir el creixement urbanístic, ja que, recordà, als populars els digueren «de tot» per actuar d'aquesta forma. Allò que va obviar l'extitular de Medi Ambient durant la seva pregunta parlamentària al conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, és que l'Executiu de Jaume Matas va fer servir les quatre lleis d'acompanyament pressupostari de la passada legislatura amb la finalitat contrària: promoure excepcions urbanístiques flexibilitzant la protecció del territori.Font al·ludí unes suposades conversacions del conseller Vicens amb representants del sector immobiliari i de la construcció. Li exigí que no faci el mateix que es criticava al PP i que «es diguin les veritats».

El responsable de Mobilitat i Ordenació del Territori restà importància a les competències que té en matèria d'urbanisme l'Executiu autonòmic, «tan sols dicta les Directrius d'Ordenació del Territori (DOT)», encara que sí deixà clar que el seu departament treballarà per reduir l'excessiu ritme de creixement urbanístic que, al seu entendre, pateix l'Arxipèlag. «No farem noves urbanitzacions a la costa, ni camps de golf que impliquin zones residencials, ni una xarxa d'autopistes, ni macrocentres comercials o parcs temàtics. Bastarà amb no fer el que vostès han fet», subratllà, per desmarcar-se de la política del PP.

El diputat popular Joan Flaquer també interpel·là Vicens per «felicitar-lo» per haver «forçat» UM a retirar un projecte de llei de sòl que no havia estat consensuat amb la resta del Govern. El conseller considerà errònia la interpretació de Flaquer i considerà que l'esmentat episodi forma part de les «petites desaveniències» que hi pot haver en un executiu «plural» com el que hi ha ara a les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.