cielo claro
  • Màx: 15.19°
  • Mín: 7.61°
14°

Delgado aprovarà demà un ampli augment dels imposts municipals

La taxa d'escombraries pujarà un 10% i la de construcció, un 25%

El batle de Calvià, Carlos Delgado, durà al ple de demà una pujada generalitzada de les taxes i dels imposts municipals. L'increment més espectacular és el de l'impost de construcció i obres, que puja un 25%, seguit del que s'aplicarà a l'Impost d'Activitats Econòmiques, que augmenta gairebé un 15% en tots els seus tipus. Quant a les taxes, la pujada més alta correspon a la recollida d'escombraries.

Així, per als habitatges puja una mica per sota del 10%, cosa que representa 11 euros més per casa. Cada plaça hotelera haurà de pagar un 13'08% més i els bars, restaurants i locals també pagaran més d'un 11% que fins ara. Hi ha la circumstància que el mateix ple en el qual Carlos Delgado plantejarà aquest increment de preus, donarà també fe de la bona marxa de l'empresa que gestiona les escombraries al municipi: Calvià 2000. La companyia, el capital de la qual és completament municipal, repartirà prop d'un milió i mig d'euros de dividends, que aniran directament a les arques del Consistori.

L'Impost de Béns Immobles, que en l'exercici anterior a les eleccions davallà un 10%, puja cent dies després de la segona presa de possessió de Delgado en un 3'13%, sense incloure-hi la revaloració del valor cadastral. També augmentarà per sobre de la taxa de la inflació l'impost sobre vehicles, que s'incrementa per a totes les categories. La pujada és molt més acusadas per a les motocicletes, per les quals s'haurà de pagar a l'Ajuntament un 11'11% més que fins ara.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.