algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.65°

L'Autoritat Portuària treu a concurs la construcció de l'estació marítima

El projecte, dels arquitectes García Ruiz, té un pressupost de 15'9 milions d'euros

64860
Fins ara, el port comercial d'Alcúdia no tenia terminal de passatgers.

ELENA BALLESTERO. Alcúdia.
L'Autoritat Portuària de les Balears, organisme que depèn del Ministeri de Foment, acaba de treure a licitació les obres de construcció de la nova terminal de passatgers del port comercial d'Alcúdia, un edifici sense precedents que pretén impulsar el transport de passatgers a la zona nord de Mallorca. L'edifici de la nova terminal és un disseny dels arquitectes Lluís i Jaume García Ruiz, i compta amb un pressupost de 15'9 milions d'euros.

La construcció de la terminal de passatgers completarà l'ampliació i reforma integral del port comercial d'Alcúdia que l'Autoritat Portuària va emprendre l'octubre de 2005 i que ha consistit bàsicament en la remodelació de la terminal del moll de ponent que ha guanyat 25 mil metres quadrats de superfície al mar. És precisament l'ampliació de la plataforma la que permet guanyar un espai per dotar, per primera vegada, el port d'Alcúdia d'una terminal de passatgers.

L'ampliació del port ha inclòs també la construcció d'un nou moll d'atracament per a embarcacions lleugeres (les populars golondrines) i ha donat resposta a més d'una reivindicació veïnal històrica: connectar mitjançant un passeig per als vianants el port comercial amb el nucli urbà del port d'Alcúdia. Quedarà pendent encara una última actuació, la construcció d'una zona per a la reparació d'embarcacions que permetrà la cessió a l'Ajuntament de l'espai que ara ocupen les drassanes, al costat de l'edifici municipal del port.

L'ampliació del port comercial d'Alcúdia és un projecte del que se'n està parlant des de fa més d'una dècada. Les negociacions entre l'Ajuntament d'Alcúdia i l'Autoritat Portuària van ser llargues i és que les autoritats municipals eren reticents a donar el vistiplau a una ampliació massa impacient i són molts els que han criticat l'«excés» de superfície que el nou port guanya al mar. Els partidaris de l'ampliació del port d'Alcúdia reclamaven des de fa anys un impuls a aquest port de la zona nord que permetés programar noves freqüències de transport de passatgers entre les Illes i cap a Barcelona i València, compaginant així la funció, de sobra consolidada, de càrrega i descàrrega de mercaderies en aquest port amb una funció de transport de passatgers que en els últims anys s'ha vist incrementada notablement.

La nova terminal de passatgers tindrà l'empenta dels arquitectes García Ruiz, responsables d'altres projectes de gran prestigi com el museu del Baluard, la reforma del Parlament, el velòdrom i el pavelló de Sant Ferran, entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.