algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Madrid vol instal·lar dics a la mar per regenerar platges amb arena de pedrera

Ha presentat el projecte al Govern per fer-ho a Cala Millor i a la Colònia de Sant Pere

63672
Platja de la Colònia de Sant Pere que Madrid planeja regenerar amb arena de gravera.

El Ministeri de Medi Ambient a través de la Direcció General de Costes, té la intenció de regenerar les platges de Cala Millor (Son Servera i Sant Llorenç) i la de la Colònia de Sant Pere (Artà). Per fer-ho, el Govern central ha planejat construir dics a la mar que ajudin a contenir l'arena i, així mateix, que aquesta sigui procedent de pedreres. Justifica Madrid que la instal·lació dels dics a la mar ve motivada per les males experiències de regeneraciones anteriors en què l'arena desapareixia quan sobrevenia el primer temporal. La Direcció General de Costes ha remès un escrit a la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear, on exposa la seva intenció de regenerar les esmentades platges. La construcció dels dics no són l'única possibilitat que planteja el Govern central sinó que també apunta a altres opcions menys impactants com ara dur a terme únicament tasques de conservació i manteniment o, en darrer extrem, no fer-hi res. El comitè tècnic de la Comissió Balear de Medi Ambient es va reunir el passat dijous per estudiar aquesta proposta de Costes i fer els pertinents informes que, en qualsevol cas, no són vinculants.

Les conclusions a què han arribat els tècnics de la Conselleria de Medi Ambient no poden ser més clares: s'oposen a la construcció dels dics i proposen estudiar les altres dues opcions, és a dir, manteniment o no dur a terme cap acció. La primera cosa que planteja el Govern balear en aquest sentit és si realment és necessari fer-hi res. De fet, no ha transcendit d'on surt la proposta de regenerar aquestes dues platges en concret o si hi ha hagut una reclamació.

Malgrat tot, des de la Conselleria de Medi Ambient tenen clar que «tanmateix Madrid farà la seva» perquè els seus informes no són vinculants.
La regeneració artificial de platges ha aixecat polèmica i ha topat amb l'oposició frontal de col·lectius ecologistes. De tots els sistemes existentes, aquesta és la primera vegada que es planteja la construcció de dics dins la mar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.