algo de nubes
  • Màx: 19.41°
  • Mín: 9.02°
19°

Mig centenar de mallorquins fan costat avui a l'Estat 'català' d'ERC

Carod i Antich acorden col·laborar en territori, habitatge i mitjans

Una delegació de 50 mallorquins donarà suport avui a la ponència oficial d'Esquerra, que proposa impulsar «de forma conjunta i simultània» l'objectiu de treballar per a un Estat propi «al conjunt» dels Països Catalans. Els independentistes de les Illes participaran en la Conferència Nacional de la formació, que es fa avui a Barcelona.De fet, la participació balear no és limita només a l'acte d'avui sinó que ja ha servit perquè la ponència oficial inclogui 52 esmenes elaborades des de diverses seccions locals del partit a les Illes.

El president d'Esquerra-Illes, Joan Lladó, ha impulsat bona part de les iniciatives que insten a «activar la reivindicació sobiranista a les Illes Balears, el País Valencià i la Catalunya Nord». També és ell qui ha proposat l'articulació de «mecanismes de solidaritat interna» entre aquests territoris, tal i com ha quedat reflectit a la ponència. Les esmenes de Balears també deixen entreveure que l'eix sobiranista ha de marcar la política d'aliances de la formació a les Illes i, per tant, apostaria per no reeditar 'Progressistes' i col·ligar-se amb Entesa i UM.

Precisament ahir, el president d'Esquerra i vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Carod-Rovira es reuní amb el president del Govern, Francesc Antich. A banda de negociar l'entrada de l'Executiu balear a l'Institut Ramon Llull, Carod i Antich acordaren treballar conjuntament en iniciatives «sobre el terreny de la quotidianitat», superant així la tradicional limitació en qüestions culturals i lingüístiques.

El mateix Carod i el vicepresident Albert Moragues, coordinaran la col·laboració entre ambdós governs en àmbits com la Llei de barris, la Llei de mitjans audiovisuals "on Catalunya ha avançat més que Balears" i en l'ordenació del territori i el paisatge. De fet, Carod ja es va reunir ahir amb la presidenta del Consell, Francina Armengol, i també sentaren les bases per col·laborar en qüestions culturals, d'ordenació territorial, de residus i de modernització de l'administració. L'acord suposa que, per primer pic, el Consell col·labori amb un govern autonòmic sense passar per l'Executiu balear.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.